Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

komentar in video 3. finalne tekme: tanka črta med peklom in rajem


tekma3naslSedem zaporednih zmag v domači dvorani in samo dva poraza v celotni sezoni (eden v uvodnem oktobrskem dvoboju s Tajfunom in nato aprila s Krko) je KK Rogaška beležil pred sinočnjim večerom tretje finalne tekme za naslov državnega prvakav Ratanski vasi. Prišel je še tretji, ki je spremenil vse.  

Najmočnejši adut košarkarjev Rogaške, po mnenju strokovnjakov ključen v dvoboju izenačenih ekip – prednost domačega igrišča – je bil včerajšnji večer nevtraliziran. V tekmi, kakršno smo lahko po devetih četrtinah garanja v minulih petih dneh  pričakovali, je namreč Tajfun izkoristil slabši strelski dan domače ekipe in ji v njeni dnevni sobi ukradel zmago za vodstvo v seriji 2:1.

In prav težke roke slatinskih ostrostrelcev so bile pravzaprav edina možnost Šentjurčanov, da v eni od treh tekem v slatinskem kotlu serijo obrnejo v svoj prid. Proti ekipi takšnih strelskih kvalitet je zahtevno igrati vse dokler se ji met ne ustavi; kar se najpogosteje zgodi, ko igralsko svežino zamenjata utrujenost in izgorelost po divjem tempu serije tekem, kakršni smo priča v letošnjem košarkarskem finalu.

Razmere so sicer za vse enake – in tudi Šentjurčani včeraj ne bi zadeli bazena v sosednjih termah, kaj šele 45 centimetrski premer košarkarskega obroča. A njihova ključna prednost, je, da jim igra ne sloni zgolj na zadetih metih za 3 točke, ampak poteka tudi po globini. Prav na notranjih položajih pa so z Zimićem in predvsem Drobnjakom Tajfunovci močnejši.

Tajfun je včeraj v Rogaški dočakal svojo priložnost in jo, za razliko od tekmeca 48 ur pred tem, izkoristil za zasuk serije v svoj prid. V četrtek ima v svojem domu pod Rifnikom morda odločilno priložnost za zmago nad lokalnim rivalom in osvojitvijo zgodovinskega naslova državnega prvaka Lige Telemach v košarki, ki se prvič v času samostojne Slovenije iz mesta seli na periferijo. Do sedaj sta si ga podajala le Olimpija in Krka, enkrat ju je presenetil domžalski Helios.

tekma-3

Jutri pod Hruševcem bomo videli tekmo resnice – tako za Šentjurčane, če so sposobni pohoditi hudo ranjenega nasprotnika in dokončani delo minulih dni, kot še bolj za Slatinčane, ki bodo imeli priložnost pokazati svoj pravi karakter, če ga seveda imajo – samo ekipa tovrstnih kvalitet se namreč lahko izvleče iz tako zavožene situacije. Ekipam, ki so tega zmožne, navijači in strokovnjaki pridajo šampionski predznak. In tokrat gre za naslov prvaka, mar ne?

Prav zato ne bi bila preveč tvegana stava, da bo jutrišnji zmagovalec na koncu te epske serije pred domačim občinstvom dvignil pokal, ki nanj čaka v vitrinah KZS. Vprašanje je zgolj ali v četrtek ali v nedeljo.

novakovic-sodnik
Slatinčanom niti šerifski prijemi niso pomagali


3. TEKMA FINALA LIGE TELEMACH:
ROGAŠKA – TAJFUN  57:65 (14:18, 13:9, 19:20, 11:18)
Rezultat v seriji na 3 zmage: 2:1 za Tajfun. Naslednja tekma: četrtke, 28. 5. ob 18. uri v Šentjurju.

Spodaj si oglejte video inserte s 3. tekme in celotno fotogalerijo. Redni potek srečanja ter reportaže z drugih tekem najdete na povezavah “Priporočamo še” neposredno pod člankom.

Video inserti s tekme in komentarji naviječev ob polčasu (med slatinskimi ni bilo pogumneža, ki bi dal izjavo):

Izjavi obeh trenerjev ter igralca poražene ekipe:

Tekst: Rok Čakš, Foto, video: Egon Horvat