Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Komentar in video 2. finalne tekme: o njej bodo pripovedovali vnukom


borbaEnkratno, neponovljivo, šokantno, predvsem pa nepozabno so pridevniki, ki najbolje ponazarjajo prvi tekmi košarkarskega dvoboja stoletja; vsaj za območje Kozjansko-obsoteljskega.

Po vsem kar smo videli  v prvih 90 minutah spopada med Tajfunom in in Rogaško za naslov državnega prvaka v košarki, med slovenskimi ljubitelji te igre z žogo ni več tistih, ki bi v finalni seriji pogrešali Olimpijo in Krko ter njune zdolgočasene (kvazi) zvezdnike.

Kozjansko-obsoteljski “pubeci” namreč na parketu demonstrirajo vse in še več, kar človek želi videti od vrhunske košarke: znanje, željo, voljo, ambicijo, moč, pogum, neizprosni, krvavi boj za vsako žogo, vsak centimeter parketne deščice, predvsem pa neizmerno strast po ultimativnem cilju – zmagi nad ne najljubšim, a spoštovanim tekmecem.

Da, v nedeljo se je v Hruševcu pisala lokalna zgodovina; o tekmi za anale bodo njeni akterji in navijači pripovedovali vnukom. Mar s tresočim glasom zmagoslavnega ponosa ali vzdihi bridkega obžalovanja bo povedala bližnja prihodnost.

nova-mihevc

 

S 7 točkami naskoka dobri 2 minuti pred koncem prvega podaljška in še vedno prednostjo 3 pik 13 sekund pred iztekom časa so Slatinčani že bili pod vrhom košarkarskega Everesta – Prednosti 2:0 v zmagah, ki bi jo v domači dvorani verjetno zaokrožili s trojčkom zmag za želeni naslov.

A glavnemu junaku so se pri zabijanju zadnjega žeblja v podrifniško krsto zatresle roke, kar je bilo dovolj za preblisk zmagovalne (balkanske?) mentalitete pri sicer fizično povsem izčrpanem nasprotnemu igralcu, da s trojko za “NBA Countdown” svojo ekipo potegne iz globokega, globokega brezna.

Še sreča, so si oddahnili nevtralni, čustveno nevpleteni spremljevalci epskega dvoboja; kar škoda bi bilo, če bi se ta serija končala kaj prej kot na nedeljo enaintridesetega pozno zvečer.

Njen scenarij je namreč povsem nepredvidljiv ter glavni (tragični) junaki še vedno neznani – zarisujejo se že … Drobnjak, Lelić, Bratož,  Čebular, Bubnić … a prostih mest za v bajke kozjansko-obsoteljskih legend je še dovolj.

O kom bomo torej pripovedovali vnukom?

 

SERIJA PO 2 TEKMAH: KK Rogaška : KK Tajfun 1:1 ( 81 : 73, 81 : 88)

Oglejte si video inserte s srečanja (med polčasom sta svoje vtise in napovedi strnila župana rivalskih mest) ter v drugem videu izjave trenerjev in igralcev obeh ekip

Poglejte kaj sta po tekmi povedala oba trenerja in igralca iz obeh ekip:

Oglejte si še fotogalerijo s 160 fotografijami s tekme:

tekst: Rok Čakš. foto, video: Egon Horvat

sportne-igre2