Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Državni naslov v košarki prihaja na Kozjansko-Obsotejsko. A h komu? (foto, video)


slatna-finaleZgodilo se je tisto, kar so mnogi upali, a redki pričakovali. Skozi polfinalno sito državnega prvenstva v košarki se je uspelo prebiti tako košarkarjem Tajfuna iz Šentjurja, kot danes zvečer še ekipi iz Rogaške Slatine.

Kozjansko-obsoteljsko tako čaka zgodovinski spopad za naslov državnega prvaka v košarki, prestižnem športu dežele na sončni strani Alp.

TUDI ROGAŠKA PREPRIČLJIVO BOLJŠA OD NASPROTNIKA
Domžalski Helios je resda v drugi polfinalni tekmi prepričljivo odpravil Slatinčane, a ponedeljkov večer v Ratenski vasi je bil rezerviran za triumf domačinov.

Podobno kot Šentjur pred dnevi tudi KK Rogaška svojim nasprotnikom ni pustila nobenega upanja za gostujočo zmago in preboj v finale.

V prvi četrtini je Helios nekako še sledil razpoloženim Slatinčanom (20 : 17), a ti so v drugi polovici polčasa nadaljevali atomsko ter s serijo 12:0 prišli do vodstva 32 : 17  sredi druge četrtine. Danes nerazpoloženega Čebularja je več kot dostojno nadomestil ostrostrelec iz Šmarja pri Jelšah Tadej Ferme, ki je s tremi trojkami v samo nekaj minutah razbil obrambo Heliosa.

ferme2
Šmarčan Tadej Ferme je odločilno pripomogel Slatinčanom k uvrstitvi v finale državnega prvenstva

Pri doseganju košev za KK Rogaška se je Fermetu (17 točk) pridružil še razpoloženi Dražen Bubnič, ki jih je do konca tekme zbral 23 in slatinsko premoč pod košem kronal z devetimi skoki (KK Rogaška je zbrala kar 11 skokov več od nasprotnikov).

Polčas se je končal z enajstimi točkami prednosti za domačine, a že po treh minutah nadaljevanja je Rogaška povedla z 51: 36., s štirinajstimi točkami prednosti pa je končala tudi 3. četrtino.

V zadnjih 10 minutah je trener gostov Gašper Okorn poskusil vse, da bi njegova ekipa preobrnila rezultat, a več kot zmanjšati razliko na 7 točk jim ni uspelo. Slatinčani so tekmo rutinirano privedli do zaključka ter zmagali z dostojnimi desetimi točkami prednosti.

ROGAŠKA – Helios Suns (izid v zmagah: 2:1)
77:67 (20:17, 25:17, 15:12, 17:21)
Bubnić 23 in 9 skokov, Ferme 17, Koštomaj in Primorac po 8, Boban 7, Čebular 6, Pelc in Dimec po 3, Grušovnik 2; Ščekić 21, Casey 15, Morina 12, Močnik 7, Upshaw, Vončina in Pelko po 4.

Prosti meti: 16/32; 12/22
 Met za dve: 14/31; 23/36
 Met za tri: 10/19; 3/23 
      Skoki:    33; 25                            
slavje
Veselje košarkarjev KK Rogaška ob uvrstitvi v finale, kjer jih čaka (pre)dobri znanec KK Šentjur

V spodnji video izjavi je Damjan Novaković povedal marsikaj zanimivega, a morda ga zaradi bučnega vzdušja v dvorani ne boste kaj prida razumeli (zato smo spodaj navedli uradno izjavo). A včasih izraz na obrazu pove več kot tisoč besed:

Damijan Novakovič: Pričakovali smo precej težjo tekmo. Zavedali smo se, da smo v Domžalah slabo igrali, obenem pa je imel Helios izjemen strelski dan. Tega z domžalske strani tokrat ni bilo, medtem ko je pri nas imel svojo serijo Ferme. Ta je vodila v delni niz 18:0. Po njej smo bili, z nekaj vmesnimi krizami, dominantni celotno tekmo. Helios se je sicer približal na šest točk zaostanka, a smo hitro znova postavili stvari na svoje mesto. Rogaška je v finalu, tega si ni nihče predstavljal, je pa zagotovo zasluženo. Hvala navijačem, nikakor pa ne morem mimo naših sponzorjev. Nimamo pokrovitelja, ki bi vložil ogromno sredstev, imamo pa zato ogromno manjših pokroviteljev, ki so s srcem in dušo v klubu. Če ne bi bilo njih, ne bi bilo nas.”

Nekoliko bolje se sliši Tadeja Fermeta, ki nam je zaupal svojo misli pred finalnim obračunom z “njegovim” Šentjurjem, kjer je (z)gradil svojo prvoligaško kariero.

SERIJA ZA NASLOV DRŽAVNEGA PRVAKA MED ŠENTJURJEM IN ROGAŠKO SE ZAČENJA V PETEK – V ŽIVO NA KOZJANSKO.INFO
Kaj bo glavna tema gostilniških in tudi drugih pogovorov na Kozjansko-obsoteljskem v naslednjem tednu ali dveh verjetno ni potrebno ugibati. V petek se v Rogaški Slatini začenja zgodovinska serija na tri zmage med dvema lokalnima rivaloma za naslov prvaka lige Telemach.

Po rednem delu prvenstva sodeč so v prednosti igralci iz Šentjurja, saj so v štirih tekmah trikrat z derbija odšli dvignjenih glav. A Slatinčani imajo tokrat prednost domačega terena, saj so v play-off stopili s 3. mesta po drugem delu tekmovanja. Kot vemo, da pred svojim občinstvom igrajo izrazito bolje kot na gostovanjih.

Kozjansko-obsoteljsko košarkarsko vročico boste seveda lahko podrobno spremljali na našem portalu. Serijo tekem za naslov bomo namreč na Kozjansko.info spremljali v živo neposredno ob parketu, od koder bomo v realnem času sproti poročali o vseh sveže-vročih podrobnostih tako z igrišča kot z razgretega navijaškega kotla dvoran v Hruševcu in Ratanski vasi.

Oglejte si fotogalerijo s tekme:

Tekst: Rok Čakš, Foto, video: Egon Horvat