Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Brencli znova navdušili Bistrico (foto in video); na radijskih valovih se jih skoraj ne sliši


Brencl banda 2015_00012Koncerti Brencl bande so v Bistrici ob Sotli vedno nekaj posebnega in tako je bilo tudi tokrat. Po dvomesečni bolniški odsotnosti frontmana in domačina Andreja Boštjančiča – Rude so fantje, ki prihajajo z različnih koncev Slovenije, prvo majsko soboto navdušili polno dvorano šempetrskega kulturnega doma.

Tokrat so svoj nastop začinili z gostjami, ki so njihovo avtorsko glasbo prikazale v dodatni dimenziji. Pri eni najpriljubljenejših pesmi je vokalno pomagala Špela Drašler, sredi koncerta pa se je na oder povzpel cvet petih domačih deklet. V zadnjem delu špila je brencle okrepila še mlada flavtistka Ema Dobrina.

V bližnji prihodnosti bodo Ruda in kompanija nastopili na ljubljanskem gradu na širšem Kozjanskem pa nastopov žal trenutno ni v načrtu. Kmalu bodo na TV Slovenija bodo v oddaji Aritmija kmalu predvajali njihov koncert, od radijskih postaj pa jih še največkrat slišati na Valu 202. Domače regijske postaje, ki se dičijo z nazivom posebnega pomena, jih žal prezrejo … O tem in še čem je vodja ansambla spregovoril tudi v videoposnetku. Vabljeni tudi k ogledu in posluhu vzdušja v malem kraju ob Sotli z izpričano ogromnim glasbenim potencialom.

 

bR