Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z območne revije otroških in mladinskih zborov občin Šentjur in Dobje (foto in video)


obmocna_revija_zborov_1Sinoči je v Večnamenski dvorani POŠ Blagovna pod okriljem JSKD OI Šentjur potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Šentjur in Dobje  “Mi smo pomlad”. Revije, ki je tudi letos potekala v dveh delih, se je udeležilo skupno štirinajst zborov.

Na skoraj tri ure trajajoči reviji, razdeljeni na popoldanski (ob 17h) in večerni (ob 19h) termin, so se najprej predstavili pevci in pevke OPZ OŠ Hruševec, OPZ OŠ Slivnica pri Celju, OPZ OŠ Blaža Kocena Ponikva, OPZ POŠ Blagovna, MPZ OŠ Slivnica pri Celju, MPZ OŠ Blaža Kocena Ponikva, v drugem delu pa še OPZ OŠ Dramlje, OPZ OŠ Franja Malgaja Šentjur,  OPZ OŠ Dobje, OPZ OŠ Planina pri Sevnici, MPZ OŠ Hruševec, MPZ OŠ Dramlje, MPZ OŠ Dobje, MPZ OŠ Franja Malgaja Šentjur in MPZ OŠ Planina pri Sevnici.

OPZ OŠ Hruševec, OPZ OŠ Slivnica pri Celju; spodaj: OPZ OŠ Blaža Kocena Ponikva in OPZ POŠ Blagovna.
OPZ OŠ Hruševec, OPZ OŠ Slivnica pri Celju; spodaj: OPZ OŠ Blaža Kocena Ponikva in OPZ POŠ Blagovna.

Letošnjo revijo je strokovno spremljala Danica Pirečnik, ki je nastopajočim podala mnenje in nasvete za prihodnje nastope. Namestnica vodje šentjurske izpostave JSKD Nastija Močnik je na podlagi predlogov, podanih s strani zborovodij mladinskih zborov, podelila priznanja pevcem in pevkam, ki se ponašajo s kar devet-letnim prepevanjem v zborih. Pester in raznovrsten program sta s humornimi vložki popestrila povezovalca programa, učenka in učenec OŠ Slivnica pri Celju Anja Artiček in Vid Palčnik.

MPZ OŠ Slivnica pri Celju,  prejemnice priznanj JSKD, MPZ OŠ Blaža Kocena Ponikva, Anita Koleša in strokovna spremljevalka revije Danica Pirečnik.
MPZ OŠ Slivnica pri Celju, prejemnice priznanj JSKD, MPZ OŠ Blaža Kocena Ponikva, Anita Koleša in strokovna spremljevalka revije Danica Pirečnik.

Nastopajoči so tudi tokrat dokazali, da se za pevski podmladek ni bati. Tako v popoldanskem kot v večernem programu so obiskovalci bili deležni kvalitetnega glasbenega programa, ki je zajemal številne slovenske pesmi in pesmi, ki so plod lokalnega območja, slišali pa smo lahko tudi nekaj tujih pesmi.

obmocna_revija_zborov_4

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete nastopom zborov, ki so nastopili v popoldanskem delu, prav tako pa vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.