Policisti voznike opozarjali na varnost

29. 4. 2015 10:31

zaletavcekPolicisti policijske postaje Šentjur so na povabilo Kluba starodobnikov Večno mladi Šentjur in v sodelovanju z njimi ter s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Šentjur in Občino Šentjur na nedavnem sreačanju starodobnikov pri šentjurski železniški postaji izvedli preventivno akcijo »VARNO NA MOTOR IN NAZAJ DOMOV«. Odziv ljudi je bil več kot odličen, saj so obiskovalci in udeleženci prireditve prišli od vsepovsod.

  • Prav tako se je obiskovalcem predstavil policist – motorist Postaje prometne policije Celje in demonstratorja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki sta na prireditvi predstavila več preventivnih naprav in sicer:
  • zaletavčka (prikaz uporabe varnostnega pasu)
  • fleksi za merjenje reakcijskega časa na motorju,
  • tehtnice za prikaz naletne teže,
  • glava s čelado in čeladico za prikaz pomembnosti pravilne uporabe čelade,
  • alko očala.

Navedene naprave so obiskovalci preizkusili in bili nad njimi navdušeni, prav tako so policisti  obiskovalcem  delili preventivni material in odsevna telesa.

Namen predstavitve je bil poziv udeležencem, da s svojo udeležbo v cestnem prometu poskrbijo, da se promet odvija varno in brez posledic. Pri tem velja poudariti, da so prizadevanja policistov usmerjena predvsem v dobro ljudi, saj želijo, da bi bilo čim manj prometnih nesreč, s tem pa tudi manj tragedij.

moj-mesar-joze-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 0,654 seconds.