Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odstop treh članov sveta javnega zavoda Vrtec Šmarje, kandidatka za ravnateljico brez podpore staršev


vrtec-smarjeV vrtcu Šmarje pri Jelšah se, potem, ko je pri pregledu poslovanja nadzorni odbor Občine našel nekaj nepravilnosti, a kakšnih drastičnih ukrepov ni predlagal, ponovno zapleta.

Z mesta predsednice sveta zavoda Vrtec Šmarje pri Jelšah je namreč odstopila predsednica Dragica Stojnšek, z njo pa sta odšla še oba predstavnika zaposlenih. Razlogov za svoj odhod niso pojasnili.

Medtem pa je izmed štirih kandidatov za novo ravnateljico podporo zaposlenih in občinskega sveta dobila dosedanja podravnateljica Jelka Čujež, a nekoliko je presenetila odločitev sveta staršev, ki ji svojega soglasja niso dali, ampak so podprli drugo, “zunanjo” kandidatko, ki jih je prepričala s svojo predstavitvijo.

Kljub temu bo Čuježeva predvidoma v juniju prevzela vodenje vrtca, saj mnenje staršev ni zavezujoče, do imenovanja pa ji manjka še soglasje ministrstva, kar naj bi bila ob podpori zaposlenih in občine zgolj formalnost.

Odstop predsednice in treh članov sveta zavoda zna njeno imenovanje dodatno zavleči, saj bo izmed zaposlenih v vrtcu potrebno izvoliti nove člane sveta.