Bron v Čačku

29. 4. 2015 10:15

cacak karate 2015Člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje so se udeležili mednarodnega turnirja v Čačku, Srbija. Gre za tradicionalni turnir »Zlatni pojas«, ki je eden najmočnejših v Srbiji in na balkanu, prvi je bil organiziran leta 1971. Na turnirju so sodelovali udeleženci iz Avstrije, BIH, Bolgarije, Črne Gore, Francije, Grčije, Hrvaške, Makedonije, Romunije, Rusije, Slovaške, Slovenije, Španije, Turčije in Srbije.

Barve kluba sta zastopala odlična Jan in Bor Hartl, ki sta vnovič dokazala, da sta kos tudi močni mednarodni konkurenci.

Tokrat sta zbirki odličij dodala bronasto medaljo, ki jo je v katah, v kadetski kategoriji osvojil Jan Hartl. Sam pravi, da si lepšega darila za rojstni dan ne bi mogel želeti. Bor je nesrečno, v drugem krogu tekmovanja izgubil s kasnejšim zmagovalcem, ki prihaja iz Srbije. V kategoriji kadetov je nastopilo petindvajset »katašev«. V borbah, kjer sta tudi tekmovala, tokrat nista imela prave športne sreče. V močni konkurenci sta izpadla pred polfinalnimi boji.

Z uspehom in trenutno formo obeh tekmovalcev smo v klubu izjemno zadovoljni, še posebej ker sta letos Jan in Bor prestopila v kadetsko kategorijo, kjer tekmujejo letniki 2000 in 2001, ter sta tako med mlajšimi v svoji konkurenci. Naslednja tekma je na sporedu 2. maja v Salzburgu, še prej pa ju čakajo reprezentančne priprave v Žalcu.

Vsako zmagoslavje prinaša veselje, vsak poraz pa predstavlja nov izziv in še večjo motivacijo v prihodnje. Zato bomo kot ekipa pridno in vztrajno nadaljevali po zastavljeni poti, k novim uspeh na proti.

 

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,761 seconds.