Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

20. festival Slovenska polka in valček v Podčetrtku (foto)


slovenska_polka_in_valcek_1Minuli petek se je v Podčetrtku odvil 20. festival Slovenska polka in valček, na katerem so obiskovalci in gledalci pred televizijskimi ekrani premierno slišali šest novih polk in šest novih valčkov. Letos so v kategoriji “slovenska polka leta 2015” slavili Ognjeni muzikanti z vižo Našel te bom, kar dve nagradi pa je letos prejela viža Sin v izvedbi ansambla Vikend.

Slovenska polka in valček slovi kot eden najeminentnejših in tudi med glasbeniki zelo priljubljenih festivalov narodno-zabavne glasbe. Letos je na festivalu nastopilo 12 ansamblov in sicer so nove polke na festivalu premierno predstavili Ognjeni muzikanti (Našel te bom), Sekstakord (Akord življenja), Zoran Zorko in Jodel Express (Nora na polke), Azalea (S teboj je kot v pravljici), Popotniki (Nisem) in Slavček (Mi se ne damo). V kategoriji “valček” pa smo slišali ansamble Prleški kvintet (Ne nosi mi rdečih rož), Unikat (Kar je moje, je tvoje), Hozentregarji (Zvezde), Mladika (Tvoje sanje), Veseli Dolenjci (Najin večer) in Vikend (Sin).

Zgoraj: zmagovalna ansambla Ognjeni muzikanti in Vikend, spodaj: žirija in voditelja festivala Slovenska polka in valček Blaž Švab in Darja Gajšek,

Uvodna točka je pripadla voditeljema festivala, Darji Gajšek in Blažu Švabu, ki so se jima na odru pridružili številni znani izvajalci narodno-zabavne glasbe. Poleg omenjenih so na odru nastopili še Jože Mikec, Rok Švab, Dejan Potočnik, Marko Berzelak, Mateja Grabner, Anita Kadenšek, Barbara Ogrinc in Ana Frece.

Podelili so tri nagrade in sicer je dve nagrajeni viži bralo občinstvo s telefonskim glasovanjem, eno pa strokovna žirija, ki so jo sestavljali Smiljan Greif, Irena Vrčkovnik in Nuša Derenda. Nagrado za najboljšo polko festivala je prejela skladba Našel te bom v izvedbi ansambla Ognjeni muzikanti. Nagrado za najboljši valček leta 2015 in nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo festivala v celoti, pa je prejela viža Sin v izvedbi ansambla Vikend.

slovenska_polka_in_valcek_3

Tik pred koncem festivala so z venčkom največjih uspešnic iz 20-letne zgodovine festivala nastopili člani Slovenskega okteta, spremljali pa so jih Poskočni muzikanti inčlani komisije.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

t/f: eH