Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan občine Podčetrtek Peter Misja ponovno izvoljen za predsednika TZS


images_slike3_ured9_podcetrtek_otvoritev kuhinje1 copyŽupan občine Podčetrtek Peter Misja je bil danes ponovno izvoljen za predsednika Turistične zveze Slovenije, je sporočil preko družbene spletne strani Facebook. Na čelu nacionalne turistične društvene organizacije, ki je prostovoljna, interesna, neprofitna, nevladna in nestrankarska, bo v obdobju 2015 – 2019.

V zvezi, ki deluje kot ustanova civilne družbe v javnem interesu, je združenih več kot 629 turističnih društev, 30 občinskih in območnih zvez ter drugih društvenih organizacij, 200 turističnih podmladkov in 85 turističnih informacijskih centrov. TZS si prizadeva, da je v turističnem življenju države turistična društvena dejavnost navzoča skupaj z javnim in zasebnim sektorjem kot enakopravna sodelavka in sooblikovalka dogajanj v turizmu in zanj. Zato deluje in pomaga z novimi pobudami, dejavnostmi, vsebinami in projekti uveljavljati sporočilo slogana Turizem smo ljudje.

TZS posledično prispeva k tržni učinkovitosti turizma, rasti narodnega dohodka, zaposlovanju, ozaveščanju prebivalstva in uveljavljanju Slovenije kot zelene oaze Evrope. Oblikuje svoj razvoj in načrtuje svoje delo na temelju zakona o društvih, statuta, strategije razvoja turizma in turistične zakonodaje. Sooblikuje turistične dejavnosti, ponudbo ter razvojne cilje in aktivno turistično politiko države ter jih pomaga uresničevati.