Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za žene in mame z ansamblom Spev v Rogaški Slatini (foto in video)


praznovanje_dan_zena_rogaska_1V petek, 20. marca, je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekala tradicionalna prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu. Za pester pesniški in glasbeno-plesni program so poskrbeli učenci I., II. in III. OŠ Rogaška Slatina, glavno presenečenje prireditve pa je bil ansambel Spev. Zbrane je tudi tokrat nagovoril župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič in vsem ženskam in materam zaželel vse dobro ob minulem in prihajajočem prazniku.

Zanimivo in pestro dogajanje sta povezovala odlična Sašo Juhart in Marko Opič, ki sta s humornimi vložki večkrat nasmejala številne zbrane. Prireditev se je začela z deklamacijo Gradnikove pesmi Narobe svet učenca III. OŠ Rogaška Slatina Denisa Gašparšiča. Za njimi so s sodobnim plesom nastopile šestošolke II. OŠ Rogaška Slatina. Po zgodovinski umestitvi obeh praznikov (dan žena in materinski dan) ter njuni aktualizaciji, je nastopila učenka I. OŠ Rogaška Slatina Tina Gajšek z recitalom pesmi Kaj ima sonce najraje?, za njo pa še učenke ter učenci 5. b razreda I. OŠ Rogaška Slatina, ki so odplesali del muzikala Briliantina.

Vsi nastopajoči učenci so z nastopi doprinesli k izvedbi tradicionalne prireditve za žene in mame.
Vsi nastopajoči učenci so z nastopi doprinesli k izvedbi tradicionalne prireditve za žene in mame.

Sledil je osrednji nagovor župana občine Rogaška Slatina Branka Kidriča. Slednji je kljub dejstvu, da časi niso naklonjeni številnim posameznikom in družinam, pozval k optimizmu in nagibanju k toplini, prijaznosti in sprejemanju drug drugega. Osrečevanje in biti srečen je po mnenju Kidriča namreč eden glavnih ciljev in smislov življenja, kar pa se mora v prvi vrsti uresničevati znotraj družine. Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Voditelja, župan občine Rogaška Slatina, ansambel Spev in dobrote društva Gaja iz Rogaške Slatine.
Voditelja, župan občine Rogaška Slatina, ansambel Spev in dobrote društva Gaja iz Rogaške Slatine.

Zbrane so nato skoraj uro zabavali člani ansambla Spev. Po koncertu je sledila pogostitev za obiskovalke in obiskovalce, ki so jo pripravile članice Društva za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev Gaja. Slednje so pred samim dogodkom pripravile razstavo njihovih mojstrovin. Tradicionalni dogodek je bil prava paša za oči in zagotovo vir idej ter spoznavanje etno-kulinaričnih užitkov.

praznovanje_dan_zena_rogaska_4

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov. V prvem lahko prisluhnete insertom vseh nastopajočih, v drugem pa nagovoru župana mag. Branka Kidriča. V galeriji fotografij si lahko ogledate fotografije s prireditve.

Nagovor župana:

v/t/f: eH