Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z dobrodelnega koncerta Dijaške skupnosti Šolskega centra Rogaška Slatina (foto in video)


dobrodelni_koncert_scrs_1Na gregorjevo je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekal že drugi tradicionalni dobrodelni koncert Dijaške skupnosti Šolskega centra Rogaška Slatina. Celotni izkupiček je namenjen Šolskemu skladu ŠCRS za ureditev prireditvenega prostora pred šolo. Obiskovalci so bili deležni kar devetih odličnih glasbenih in plesnih skupin, ki so se skupno predstavili z več kot dvajsetimi točkami.

S talenti so mladi nastopajoči pokazali tisto, kar najbolj znajo in jih najbolj veseli, ob tem pa po svojih močeh pomagajo pri razvijanju prijaznejšega in bolj sočutnega sveta. Po besedah mladih voditeljev in povezovalcev dogodka Estere Gjuras in Tomaža Zorina posameznik lahko naredi malo, zato je pomembno, da združimo moči ter delamo dobro. S tem ne le da pomagamo drugim, ampak izpopolnjujemo tudi sebe. Povezovalca sta uvodoma tudi pozdravila prisotne v dvorani, ravnateljico in učiteljski zbor, ob koncu sta se zahvalila vsem, ki so jim omogočili izvedbo in organizacijo koncerta.

dobrodelni_koncert_scrs_2

Ustanovitev in delovanje šolskega sklada določa 135. člen Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Sklad pridobiva sredstva iz prispevkov staršev, donacij, zapuščin in iz drugih virov. Iz zbranih sredstev se financirajo dejavnosti, ki niso sestavina izobraževalnega programa oz. se ne financirajo iz javnih sredstev, npr. nakup nadstandardne opreme, zviševanje standarda pouka, ipd. Sklad upravlja upravni odbor, ki ima predsednika in šest članov, od katerih so najmanj trije predstavniki šole. Svet staršev imenuje upravni odbor sklada, predstavnike šole pa predlaga svet šole.

dobrodelni_koncert_scrs_3

Prvotna ideja o koncertu, ki bi povezal različne šole med seboj, se je razvila v dobrodelnega in sicer z namenom, da se zbere čim več finančnih sredstev za socialno šibkejše dijake. Številni zaposleni v šolstvu in tudi dijaki sami danes vse pogosteje opažajo pojavljanje odsotnosti dijakov na različnih šolskih aktivnostih, ki sicer niso obvezne, a so lahko še kako koristne.

Na letošnjem dobrodelnem koncertu je bil tudi pester nabor nastopajočih, sedanjih, nekdanjih dijakinj in dijakov ter seveda gostov od drugod. Prva je na oder stopila bivša dijakinja ŠC Rogaška Slatina Ana Ferme s spremljevalno skupino 500 m in tremi saksofonisti. Drugi je na oder stopil odličen mlad violinist, dijak 1. letnika ŠCRS, Luka Drofenik. Za njim so se zvrstili Bend GSK (Gimnazija Slovenske Konjice), Vokalna skupina Za5, plesalki Anja Prešeren in Urša Medved, Sandra Petek, Ansambel Zadetek, odlična vokalistka Nika Kunst in kot zadnja skupina Social Blue.

dobrodelni_koncert_scrs_4

Prav vsi nastopajoči so se izkazali z odličnimi nastopi, odlično sta se izkazala tudi povezovalca programa, ki sta pred vsakim nastopom na kratko predstavila nastopajoče. Vabljeni k ogledu video insertov nastopajočih, v spodnji galeriji pa si lahko ogledate fotografije s koncerta.

v/t/f: eH