Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športnik Šentjurja postal Rok Cvetko


Spornik Sentjurja 2014-32Tudi v Šentjurju nadaljujejo s tradicijo podeljevanja priznanj najboljšim športnikom za preteklo leto. Tokat so nekoliko prenovili kriterije, kar je na plano naplavilo tudi nekatera nova imena.

Po več let trajajočih polemikah so se v Šentjurju odločili, da pri svojem izboru za najboljše športnike upoštevajo tudi tiste občane, ki uspešno nastopajo v kolektivih zunaj občine.

Športnik leta v Šentjurju je povsem novo ime. Rokometaš Rok Cvetko je lani s kadetsko reprezentanco na olimpijskih igrah mladih v Pekingu po evropskem zlatu osvojil še najbolj žlahtno medaljo v mlajših kategorijah. Konec februarja je perspektivni rokometaš odigral tudi prvo člansko tekmo. Priznanje za drugo mesto so podelili taekwondoistu Denisu Drapiću, na tretjem mestu pa je pristal jadralni padalec Damjan Čretnik.

Najboljša športnica je znova postala Mojca Pišek, ki se je lani okitila z ekipnim zlatom na evropskem prvenstvu v natančnostnem pristajanju v jadralnem padalstvu. Zaradi poškodbe  ji tokratno priznanje daje še posebno spodbudo. Na drugo mesto je komisija uvrstila taekwondoistko Nika Zagorc, tretja pa je bila kolesarka, državna podprvakinja v kronometru Sara Frece.

Za naj ekipo je bila znova izbrana članska ekipa šentjurskega košarkarskega prvoligaša Tajfuna, ki se je v lanski sezoni komaj izognila izpadu, potem pa je konec lanskega koledarskega leta pričakala na vrhu lestvice.Drugo mesto med ekipami sta si razdelili vrvovleški ekipi Šentjurski korenjaki in Izviri Dobrina, ki sta vsaka v svoji konkurenci najboljši v državi.

Priznanje v kategoriji športnik invalid je znova prejel Henrik Plank, lani tretji na evropskem prvenstvu v metu diska.

Na Šentjurskem je tudi veliko obetajočih mladih športnikov, ki so prejeli priznanja v kategoriji perspektivnih. To so: atlet Ambrož Amon, ki ima priznane celo tri kategorizacije pri olimpijskem komiteju; nadalje atleta Nejc Ogrizek in Sarita Završek ter štafeta 4 x 200 m Atletskega kluba Šentjur, šahistka Nuša Hercog, tenisač Žiga Kovačič, taekwondoisti Samir Lavbič, Gašper Matoša in Luka Zgonec. Priznanje sta prejeli tudi plesalki Laura Zendzianowsky in Larisa Tanšek, tretji na svetovnem prvenstvu v street danceu na Češkem, ki sta svoje veščine predstavili tudi pred občinstvom.

Posebno priznanje so podelili tudi naj športnikom šestih osnovnih šol v občini. Pri učencih jo je prejel Tadej Smole, pri učenkah pa Maja Majcen.

t/f/v: bR

polovicka_celje_klik