Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S strokovne ekskurzije dijakov ŠC Rogaška Slatina v Milanu


dijaki_scrs_milanoDrugi in tretji letniki programa tehnik optik, smo se konec februarja odpravili na strokovno ekskurzijo v Italijo. Tja smo odšli z namenom, da obiščemo optični sejem MIDO 2015. Naša pot se je pričela že zelo zgodaj zjutraj. Naš prvi cilj našega potovanja je bil ogled mesta Pissa.

Tam smo si ogledali znameniti poševni stolp in imeli nekaj prostega časa za fotografiranje, kavo in kosilo. Ker smo bili vsi izčrpani od dolge vožnje in zgodnjega prebujanja, smo se zelo razveselili avtobusa, s katerim smo se napotili v obmorsko mesto Marina di Massa, kjer smo se nastanili. V hotelu smo imeli večerjo in prosti čas za druženje.

Drugi dan smo se po zajtrku odpeljali proti kamnolomu, v katerem pridobivajo marmor. Prikazali so nam pridobivanje marmorja nekoč in danes. Nato smo pot nadaljevali proti Cinque Terre, kjer smo si ogledali eno izmed petih vasic. V prijetni restavraciji s pogledom na morje nas je čakalo pristno italijansko kosilo. Poslovili smo se od zanimivih obmorskih vasi in odšli proti staremu mestu Lucca, v katerem smo si privoščili obisk stojnic, se sprehodili skozi staro mestno jedro, popili  kavo ter se odpravili nazaj proti hotelu.

Sledil je še zadnji dan naše ekskurzije, takoimenovani strokovni del našega potepanja po Italiji. Ogledali smo si enega največjih optičnih sejmov v Evropi, »MIDO Milano 2015«. Vsak je dobil svojo karto, s katero je vstopil v prizorišče dogajanja. Na sejmu smo odkrili veliko novih, za naše izobraževanje zelo poučnih stvari. Obiskali smo veliko optičnih podjetij, proizvajalcev korekcijskih in sončnih očal, optičnih stekel, optičnih strojev in naprav. Na mestu samem smo videli tudi, kako te naprave v resnici delujejo.

Po ogledu sejma, smo se z avtobusom odpeljali nazaj proti domu. Vodja strokovne ekskurzije prof. Branka Kovačič, razredničarke Anita Pihler in Andreja Novak so nam skupaj z vodičem Rudijem pričarale tri nepozabne dni v Italiji. Dijaki smo prišli v Rogaško Slatino bogatejši na strokovnem področju, najpomembneje pa je, da so se med nami spletle nove in še močnejše prijateljske vezi.

Pripravili: Mitja Marguč, Urša Krmelj 3. C, Klara Dečman 2. C

Slika: Dijaki ŠCRS, programa tehnik optik, v Pissi.