Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 24. 3. 2015


HUJŠE KRŠITVE CESTNOPROMETNIH PREDPISOV

19. 3. 2015 so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali tri udeležence v cestnem prometu, ki so huje kršili cestnoprometne predpise.

V popoldanskih  urah so policisti v Senovici ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisane kršitve mu je bil na kraju zasežen osebni avtomobil, zoper voznika pa je bil na sodišče podan obdolžilni predlog.

Drugi kršitelj je bil kontroliran v kraju Mestinje, kjer je v naselju prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost. Na znak policista kršitelj ni ustavil in je odpeljal naprej. Izsleden je bil v kraju Podplat, kjer so policisti pri postopku tudi ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je kršitelju pokazal 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za vse kršitve je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Tretji kršitelj pa je bil kontroliran v kraju Kristan vrh kot voznik osebnega avtomobila. Policisti so pri kontroli ugotovili, da voznik vozi vozilo  pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.88 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog.

NA CESTE SE VRAČAJO MOTORISTI

Glede na ugodne vremenske napovedi je v prihodnjih tednih mogoče pričakovati večjo udeležbo voznikov enoslednih motornih vozil v cestnem prometu. Vsem voznikom enoslednih motornih vozil policisti svetujejo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti!

To velja še zlasti spomladi, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa. Motoristi naj se poleg tega tudi zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni tistih iz prejšnjega leta.

Prav tako policisti svetujejo voznikom drugih vozil (osebnih in tovornih avtomobilov), naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na motoriste.