Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 25. 3. 2015


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 17. do 23. 3. 2015 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Spor med sosedoma

V sredo, 18. 3. 2015, so bili policisti obveščeni s strani občanke o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju so policisti ugotovili, da je občan zmerjal sosedo, zaradi česar so mu izdali plačilni nalog.

Ugriz psa

Policisti so bili v sredo, 18. 3. 2015, obveščeni o tem, da je v Šentjurju en pes napadel drugega in ga ugriznil. Po zbranih obvestilih so policisti lastnici psa izdali plačilni nalog.

Slab spletni nakup

Občan je v petek, 20. 3. 2015, obvestil policiste, da je po pošti prejel mobilni aparat za katerega je prodajalec na spletu oglaševal, da je znamka Samsung, ob prejemu slednjega pa je ugotovil, da ne gre za telefon znamke Samsung, ampak za ponaredek. Omenjeno kaže, da je potrebno biti previden pri spletnih nakupih previden.

Požar na gospodarskem poslopju

Policisti so bili v soboto, 21. 3. 2015, obveščeni o požaru v Vezovju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan kuril vejevje, ogenj pa se je zaradi vetra razširil na slamo ob bližnji staji na kateri se je zaradi tega pričela taliti izolacija. Občan je požar sam omejil, gasilci pa so ga do konca pogasili. O zadevi bodo policisti podali poročilo na tožilstvo. Omenjeno je primer, da je pri kurjenju potrebno previden in zagotoviti varnostne ukrepe, da je ogenj ves čas pod nadzorom.

Spor med stanovalcema

Policisti so bili v nedeljo, 22. 3. 2015, obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru v Šentjurju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prepira med bratom in sestro, pri čemer pa javni red in mir ni bil kršen. O ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno službo.

Zatajen mobilni telefon

V ponedeljek, 23. 3. 2015, je na policijsko postajo prišla občanka ter naznanila, da je v nedeljo na klopci pred stanovanjskim blokom v Gorici pri Slivnici pozabila mobilni telefon katerega je nekdo našel in vzel, saj ko je po nekaj minutah, ko je ugotovila, da ga je pozabila, ter se vrnila do klopce, telefona tam ni bilo več. Policisti o zadevi zbirajo obvestila in bodo o ugotovitvah obvestili tožilstvo.

Mejni spor

Policisti so bili v ponedeljek, 23. 3. 2015, obveščeni s strani občana, da naj bi drug občan ob cesti zarezal v zemljo ter jo manjšo količino tudi odstranil. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za nerešene mejne zadeve oz. za mejni spor, vsled česar so občana napotili na zasebno tožbo.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik