Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občini Lopar (BiH) in Šmarje pri Jelšah za tesnejše sodelovanje tudi na področju gospodarstva


srecanje_obcin_lopar_in_smarjeDanes je v prostorih Občine Šmarje pri Jelšah potekalo srečanje predstavnikov občin Lopar in Šmarje pri Jelšah. Udeležili so se ga predstavniki občine Lopare iz Republike Srpske iz Bosne in Hercegovine (območje Brčkega in Bijeline) – župan, dr. Rado Savić s predstavniki s področja gospodarstva in predstavniki šmarske občine in županom Stankom Šketom. Namen srečanja je bil pregled možnosti priprave skupnih razvojnih projektov in gospodarskega sodelovanja.

Občina Lopare je večinsko podeželska občina (zelo podobna občini Šmarje), z nekaj močnimi podjetji, ki so zelo močna na področju izvoza (lesna in tekstilna industrija). Območje je tudi turistično zanimivo, predvsem razvijajo področje športnega turizma – treking, moto športi, kolesarjenje, nogomet, pohvalijo pa se lahko tudi s čudovito, neokrnjeno naravo.

Občini Lopare in Šmarje pri Jelšah že 2 leti uspešno sodelujeta na kulturnem nivoju, prav tako tudi na področju gospodarstva (nekateri podjetniki). Srečanje je potekalo v duhu želje poglobiti sodelovanje tudi na nivoju občine, nova občinska uprava pa se zaveda širšega pomena le-tega. Obojestranski interes pa je ustvariti nova poznanstva in s tem možnosti sodelovanja.

eH