Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji ŠC Rogaška Slatina v končnici državnega šolskega košarkarskega tekmovanja srednjih šol


kosarkarji_solska_liga_1Prejšnji teden so se hodniki Šolskega centra Rogaška Slatina ponovno napolnili z evforijo, vzhičenjem, veseljem in presenečenjem. Povod za veselje je bila uvrstitev v končnico državnega šolskega košarkarskega tekmovanja srednjih šol za dijake, ki se je odvijalo 10. 3. 2015, v Rogaški Slatini.

Za uvrstitev v končnico tekmovanja je bila potrebna samo ena zmaga, medtem ko so naši dijaki prepričljivo premagali tako II. Gimnazijo Maribor kot Gimnazijo Bežigrad. Najprej so se Slatinčani pomerili z II. Gimnazijo Maribor in jo premagali z rezultatom 65:42, nato je sledila tekma med II. Gimnazijo Maribor in Gimnazijo Bežigrad, v kateri so Ljubljančani porazili nasprotnike za 24 točk. Zadnja tekma, ki je potekala med ŠCRS in Ljubljančani, je bila odločilna, saj je zmaga ekipi prinesla prvo mesto in tudi boljšo uvrstitev v končnico. Kljub napetosti in nestrpnosti so naši dijaki ostali mirni in tako premagali nasprotnike z rezultatom 72:66.

Ves trud, priprave in naporno delo se je košarkarjem povrnilo, saj so večino priznanj prejeli prav sami. Prvo peterko turnirja so sestavljali dijaki ŠC Rog. Slatine Žiga Švigelj, ki je bil obenem razglašen za MVP turnirja, David Drame in Timotej Napast, ki je bil po skupnem točkovanju razglašen za najboljšega strelca, ter dijaka Gimnazije Bežigrad Sandi Grubelič in Alek Pikl.

kosarkarji_solska_liga_2

Med premori so gledalce zabavali plesna skupina “Kuš ni me”, pevka Nika Kunst in plesni par Petra Preininger ter Davor Stojaković.

Posebno pa bi se radi zahvalili sponzorjem, ki so nam  pomagali organizirati polfinale: Šolski center Rogaška Slatina, Zavod za Šport RS Planica, KZS, Jari d.o.o, Kozmetika Afrodita d.o.o, Steklarna Rogaška Slatina, Šmarjetrans Cvetko Jezovšek d.o.o in Coffe shop.

Košarkarji se bodo borili za naslov državnih prvakov v ponedeljek, 23. 3. 2015, v dvorani Janina I. Osnovne šole v Rogaški Slatini. Vabljeni, da s skupnimi močmi pomagamo uresničiti sanje naših dijakov

Razpored tekem:

9.45       /1.

polfinale/

ŠC ROGAŠKA SLATINA SŠ DOMŽALE
11.00     /2. polfinale/ SUAŠ LJUBLJANA GIMNAZIJA BEŽIGRAD
12.15

 

OTVORITEV TURNIRJA  
12.30     /za 3. mesto/ Poraženec 1 Poraženec 2
13.45       /finale/ Zmagovalec 1 Zmagovalec 2

Pripravila: Azra Mušić