Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Parni valjak “Bez struje” v Podčetrtku (foto in video)


parni_valjak_1V soboto, 7. marca, je v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek potekal veliki koncert priljubljene hrvaške pop-rock glasbene skupine Parni valjak. Po pričakovanju so “stari mački” hrvaške pop-rock glasbe navdušili tisoč dvesto glavo množico, ki je skupaj s skupino vse od začetka koncerta prepevala in poplesavala v ritmih njihovih največjih hitov, pa tudi hitov, ki so jih ustvarili v zadnjih letih. Frontman Aki Rahimovski ter ostali člani in članici aktualne zasedbe pa niso pozabili niti na praznik žensk, slednjim so na koncertu večkrat voščili kar z njihovimi hiti.

Skupina Parni valjak je priljubljena predvsem pri generaciji srednjih let, svojo zgodbo je pisala med leti 1975 in 2005 ter ponovno pričela delovati po nekajletnem premoru. Njnen nastanek sovpada z razpadom skupine Grupa 220, ki je delovala do leta 1975 v Zagrebu, v sestavi Aki Rahimovski (vokal), Husein Hasanefendić (kitara, vokal), Srećko Antonioli (tolkala, vokal), Zlatko Miksić (bas kitara) in Jurica Pađen (kitara, vokal).

parni_valjak_2

Parni valjak je za razliko rock skupin osemdesetih let (Azra, Prljavo kazalište) od vsega začetka zaznamovalo posredovanje “mainstream” glasbe, kar jim je prineslo komercialni uspeh in veliko število zvestih oboževalcev na Hrvaškem ter v drugih bivših jugoslovanskih republikah. Prvi singl je izšel že leto po nastanki skupine, 1976, na njem sta bili pesmi Parni valjak in Šizofrenik. Logično mu je sledil prvi studijski album Dođite na show! (Pridite na šov!). Od takrat naprej so redno, vsako leto ali dve, izdajali nove albume in kompilacije, mnogo od katerih je doseglo zlat ali platinast status, med vsemi izvajalci pa so prejeli tudi največ Porinov, hrvaških glasbenih nagrad. Z leti se je zasedba večkrat spremenila, od začetnih članov sta do konca pri skupini ostala samo Aki Rahimovski in Husein Hasanefendić.

parni_valjak_3

Na sobotnem koncertu, kjer se je zbralo zavidljivo število obiskovalcev od blizu in daleč, tudi s sosednje Hrvaške, so člani zasedbe še enkrat več pričarali vrhunski koncert. Slednje je zagotovo posledica, da so obiskovalci skupino na koncu še enkrat priklicali na oder. Skupina, ki letos praznuje kar 40 let obstoja, na odru še vedno dokazujejo, da so iz pravega testa. Obiskovalce vseh generacij so z romantičnim, akustičnim koncertom Bez struje v deliriju držali polni dve uri in pol.

Posneli smo galerijo fotografij, v kateri si lahko ogledate utrinke s koncerta. Vabljeni tudi k ogledu video posnetka, v katerega smo zajeli nekaj insertov sobotnega koncerta.

v/t/f: eH

KOZJANSKO.INFO V KINO ŠMARJE BREZPLAČNO

Na našem portalu z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom brezplačno (za cekine) ponujamo po 8 vstopnic za izbrane filme kina Šmarje.

Tokrat na razpolago: Kingsman: Tajna Služba (6. 3.) Avto šola (7. 3.), Teorija vsega (9. 3.), Pobeg s planeta Zemlja (13. 3.), Ostrostrelec (14. 3.).

Brezplačne vstopnice za šmarski kino naročite tukaj: