Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dramska skupina KD Kostrivnica uprizorila komedijo Sreča na upanje (foto in video)


sreca_na_upanje_1Zadnjo februarsko soboto se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvila premiera komedije Marcela Francka Sreča na upanje. Izvedla jo je dramska skupina, ki deluje pod okriljem Kulturno-prosvetnega društva Kostrivnica in je v svoji 27-letni zgodovini na oder postavila že 29 celovečernih predstav, skupno pa kar 77 ponovitev. O njihovi priljubljenosti med soobčani in drugimi ljubitelji gledališke umetnosti je tudi tokrat najzgovornejši podatek skoraj popolnoma zasedena dvorana Kulturnega centra Rogaška Slatina.

V veseloigri se avtor Marcel Franck norčuje iz sistema potrošniših kreditov, ob tem pa izpostavlja tudi številne druge probleme vsakdanjega življenja, med drugim stanovanjsko stisko in vmešavanje tašč v življenje mladih. Problemi, ki so še kako aktualni v današnjem času. Kupovanje daril in številnih “nujno potrebnih” gospodinjskih ter ostalih aparatov, je navidezno le začetek problemov, se pa v komediji pojavljajo številni drugi zapleti, ki jim ni videti konca. Zapleti se iz dejanja v dejanje stopnjujejo, rešuje jih posojilodajalec Marjan, ki poleg svojega osnovnega poslanstva vztrajno zapeljujejo tudi taščo Marto. “Rešitev” iz zagate najdeta tašči, ki predlagata skupno gospodinjstvo mladoporočencev in seveda obeh tašč.

Tudi tokrat so se na odru v svojih vlogah dobro odrezali prav vsi igralci.
Tudi tokrat so se na odru v svojih vlogah dobro odrezali prav vsi igralci.

V glavnih vlogah predstave, ki jo je režiral Martin Druškovič, so nastopili Marta Weilguni (Milena Poznič), Jasna Druškovič (Suzana), Andrej But (Jernej Kos), Tatjana Škorja (Danijela) in Frenk Firer (Andrej Novak). Igralci so tudi tokrat navdušili in nasmejali občinstvo. Tudi s ponovitvijo, ki se je odvila dan kasneje.

sreca_na_upanje_3

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, v video posnetku pa si lahko ogledate nekaj utrinkov s predstave.

v/t/f: eH

S KOZJANSKO.INFO NA KONCERT ZLATIH HITOV POL CENEJE

Kot je že navada, našim zvestim obiskovalcem omogočamo cenejši ogled predstav in koncertov na našem območju, tokrat na Polovička.si ponujamo 10 pol cenejših vstopnic od njihove cene na dan koncerta za koncert Zlati hiti – legende se vračajo.

Pol cenejše vstopnice lahko naročite tukaj:

ČE KLIK NA ZGORNJO SLIKO NE DELA, POTEM ZA NAROČILO  KLIKNITE TUKAJ (KLIK!)