Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čistilna akcija v Rogaški Slatini tudi tokrat uspešno izvedena


cistilna_akcija_1V soboto, 28. marca, se je ob izvajanju čistilne akcije – Rogaška Slatina 2015 znova izkazalo, da so občani pripravljeni in da znajo stopiti skupaj za lepše okolje. Po njihovi zaslugi in zaslugi številnih ostalih udeležencev dosedanjih čistilnih akcij, so v občini pretežni del starih bremen v okolju že odstranili.

Čistilna akcija je tudi minulo soboto potekala po vseh krajih občine. Zborna mesta prostovoljcev so bila na podlagi prakse preteklih let in po dogovoru z organizatorji pri gasilskih domovih, v krajevnih skupnostih, naseljih in ulicah, društvih, klubih ter na drugih dogovorjenih mestih v občini Rogaška Slatina. Osrednji logistični center akcije je bil Gasilski dom PGD Rogaška Slatina na Prvomajski ulici 15a. Poleg pobiranja odpadkov v naravnem okolju (ob cestah, planinskih in sprehajalnih poteh, ob vodotokih, okoli športnih objektov, v parkovnem območju, ob rekreacijskih poteh, na športnih terenih in drugod), je bila akcija namenjena pregledu stanja divjih odlagališč in urejanju obcestnega sveta

Nekateri krajani so tudi tokrat na pomoč priskočili s tehniko (rovokopač, traktor z nakladalno žlico, traktor s prikolico za odvoz ipd.). Koordinator čistilne akcije je bila Občina Rogaška Slatina (ki je zagotavila rokavice, vreče za odpadke in malico), skupaj z Medobčinskim inšpektoratom, Turističnimi društvi in v sodelovanju z MKS Rogaška Slatina, KS Kostrivnica in KS Sv. Florijan, JP OKP in ostalimi soorganizatorji. Kot vsa leta, so se tudi letos čistilne akcije poleg številnih krajanov udeležili gasilska, turistična, kulturna, športna, humanitarna in ostala društva in izobraževalne organizacije.

Po poročanju župana občine Rogaška Slatina mag. Branka Kidriča se stanje glede nedovoljenega odlaganja odpadkov v naravno okolje v občini Rogaška Slatina iz leta v leto izboljšuje.

Vir: www.rogaska-slatina.si