Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaradi napovedane obilne pošiljke snega jutri zaprte nekatere osnovne šole in vrtci na našem območju


images_slike3_ured7_Sentjur_snezni_viharPo napovedih vremenoslovcev prihaja na območje Kozjanskega in Obsotelja najbolj obilna pošiljka snega v tej zimi, Arso je izdal oranžni alarm za danes in rdeči alarm za jutri. Od danes, pa vse do sobote zjutraj, lahko na našem območju zapade pol metra snega, lokalno pa celo do okoli 80 centimetrov snega. 

Stanka Setnikar Cankar, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, je vrtcem, osnovnim in srednjim šolam ter drugim zavodom v včerajšnji okrožnici pred napovedanim močnim sneženjem predlagala, da v dogovoru z ustanovitelji razmislijo o organizaciji šolskih prevozov in izvedbi pouka. Pozvala je k odpovedi pouka, v kolikor ne bo mogoče zagotoviti varnosti v cestnem prometu. Ob tem je še dodala, da v primeru, če se bodo odločili za odpoved šolskih prevozov in pouka, naj organizirajo nujno varstvo za učence, za varen prevoz naj poskrbijo starši sami.

Pouk, ki bi zaradi tega odpadel, tako v osnovnih kot v srednjih šolah, bo seveda potrebno nadomestiti v drugem terminu.

Jutri, v petek, 6. februarja, bo odpadel pouk v naslednjih osnovnih šolah oz. varstvo v vrtcih:

– Osnovna šola Hruševec Šentjur in POŠ Kalobje

– OŠ Planina pri Sevnici

– OŠ Slivnica pri Celju ter POŠ Prevorje in POŠ Loka pri Žusmu

– OŠ Dramlje

– OŠ Blaža Kocena Ponikva

– OŠ in vrtec v Bistrici ob Sotli

– OŠ Podčetrtek in POŠ Pristava pri Mestinju

– OŠ Kozje

– OŠ Šmarje pri Jelšah z vsemi podružnicami (POŠ Kristan vrh, POŠ Sveti Štefan, POŠ Šentvid, POŠ Sladka Gora, POŠ Mestinje in POŠ Zibika). 

Zaradi napovedanih vremenskih razmer pozivajo starše učencev VIZ II.OŠ Rogaška Slatina in obeh podružničnih šol, da v primeru, če bodo vremenske razmere za varnost in zdravje ljudi prenevarne, zadržijo otroke – učence doma, na varnem. Od jutri zjutraj, petka, 6.2.2015, do nadaljnjega, tudi odpovedujejo vse kombi vožnje za vozače šolskega kombija.

Za tiste učence, ki nujno potrebujejo varstvo, bodo poskrbeli na obeh omenjenih šolah, vendar je potrebno otroke prijaviti, da bodo lahko organizirali malico in kosilo. Zaradi napovedi obilnega sneženja pa se učenci vseh omenjenih šol ter OŠ Šmarje pri Jelšah vračajo že danes popoldne domov iz zimske šole v naravi.

Razmere bomo na našem portalu spremljali skozi ves dan in vas sproti obveščali o morebitnih zaprtjih šol in vrtcev na našem območju.