Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski boksarji odlični na tekmovanju četrtega kola Slovenske boksarske lige (foto in video)


boks_liga_smarje_1Zadnjo januarsko soboto je v športni dvorani OŠ Šmarje pri Jelšah potekalo 4. kolo Slovenske boksarske lige v organizaciji domačega Boks kluba Legionar. Poleg dejstva, da je tovrstno tekmovanje prvič potekalo v Šmarju, pa so občinstvo razveselili tudi rezultati članov domačega kluba, ki so si v treh borbah priborili kar dve zmagi. Domači klub so zastopali Evgen Tkalec (60 kg), Maja Firstner (57 kg) in Fran Firer (75 kg).

Na tekmi se je zvrstilo kar 18 borb, nastopili so člani dvanajstih klubov iz Slovenije. Tekmo je sodil vrhovni sodnik Marjan Avguštin s pomočniki (Damjan Šel, Rasto Hodnik in Marko Lačen), delegat Boksarske zveze Slovenije je bil Vlado Čurin, komentatorka pa Barbara Polutnik Brusnik.

Prvi izmed treh članov domačega kluba je v ring stopil mladi Evgen Tkalec, zanj je bil to krstni nastop. Po besedah trenerja Aleša Šurbka je Evgen Tkalec za svojo prvo borbo pokazal kar nekaj svojega znanja, vendar je pred njim še veliko dela. Še pred koncem je moral priznati premoč nasprotnika, ki je tokrat bil Albrin Krasniqui (BK Tezno).

Naslednja iz vrst Boks kluba Legionar je v ring stopila mlada Maja Firstner, ki se je pomerila s članico Železničarskega kluba Maribor Urško Rubin. Po besedah Šurbka je Maja držala visok ritem borbe in zmagala po sodniški odločitvi z rezultatom 2:1.

Evgen Tkalec, Maja Firstner in Fran Firer so se izkazali kot dobro pripravljeni. Spodaj desno: delegacija BZS.
Evgen Tkalec, Maja Firstner in Fran Firer so se izkazali kot dobro pripravljeni. Spodaj desno: delegacija BZS.

Zadnji izmed tekmovalcev Boks kluba Legionar je v ring stopil Fran Firer. Slednji je proti nasprotniku Elminu Salihoviču iz BK Knock out Ljubljana pokazal odlično borbo in to skozi celoten dvoboj. Firer je držal visok tempo borbe in na sredini zadnje runde poslal nasprotnika na tla. To je bil edini knock-out na sobotnem tekmovanju. Ob koncu je Šurbek izpostavil, da vendarle Firerja čaka še veliko dela v nadaljevanju njegove boksarske poti.

Odlični in vzpodbudni rezultati, ki so jih domači člani po tihem pričakovali, a nihče ni upal o njih naglas razmišljati. Borbo je namreč zaradi bolezni moral odpovedati najmočnejši adut Boks kluba Legionar Blaž Škrablin, ki bo svoje znanje in sposobnosti zagotovo lahko pokazal v naslednjih krogih Slovenske boksarske lige.

boks_liga_smarje_3

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkih. V prvem lahko prisluhnete izjavi trenerja Boks kluba Legionar Aleša Šurbka, v ostalih treh pa si lahko ogledate celotne posnetke borb Evegena Tkalca, Maje Firstner in Frana Firerja (posneli smo tudi knock out!). V galeriji fotografij si lahko ogledate utrinke s 4. kola Slovenske boksarske lige.

Posnetek borbe Evgena Tkalca:

Posnetek borbe Maje Firstner:

Posnetek borbe Frana Firerja:

v/t/f: eH

polovicka_celje_klik