Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S torkovega pustovanja v Rogatcu, Podčetrtku in Šmarju pri Jelšah (foto in video)


pustni_torek_kio_2015_1Pustni torek so po vsej Sloveniji tradicionalno zaznamovala številna pustna rajanja, ki so se jih najbolj razveselili najmlajši. V Rogatcu je v dvorani grajske pristave potekalo otroško pustno rajanje pod okriljem čarovnic in Zelenega zmaja, v Podčetrtku so v Večnamenski športni dvorani potekale pustne otroške športne urice, v jedilnci šmarske osnovne šole pa je potekala tradicionalna pustna zabava za predšolske in osnovnošolske otroke.

Udeležili smo se omenjenih treh pustnih rajanj, ki so se pričela ob 16. uri. V Rogatcu se je zbralo več kot 100 pustnih mask, ki so v dvorani grajske pristave rajali pod vodstvom in animacijo čarovnic. Seveda je bilo poskrbljeno za odlično glasbo, pozabili pa niso niti na krofe. Videli smo lahko številne princeske, metuljčice, pikapolonice, pa vse do piratov, kavbojev, nindž, klovnov, pošasti, Pike nogacičke, Rdeče kapice in ostalih risanih in knjižnih junakov.

V Rogatcu je bilo pestro in zanimivo, za kar so zagotovo poskrbele čarovnice in Zeleni zmaj.
V Rogatcu je bilo pestro in zanimivo, za kar so zagotovo poskrbele čarovnice in Zeleni zmaj.

V Večnamsneki športni dvorani Podčetrtek je potekalo pustno rajanje z animatorji, otroci so lahko ustvarjali v pustni delavnici, športniki pa so imeli na voljo številne športe – od košarke, nogometa, namiznega tenisa, squasha, povzpeli pa so se lahko tudi po plezalni steni. Pustovanja se je tudi v Podčetrtku udeležilo lepo število otrok, ki so nedvomno uživali v dvorani, ki je poleg velikega prostora nudila številne športne dejavnosti.

V Podčetrtku so otroci uživali v športnih uricah, lahko pa so tudi ustvarjali v delavnici.
V Podčetrtku so otroci uživali v športnih uricah, lahko pa so tudi ustvarjali v delavnici.

V jedilni OŠ Šmarje pri Jelšah se je pustne zabave, ki jo je organiziralo Društvo prijateljev mladine Šmarje pri Jelšah, udeležilo več kot 100 predšolskih in osnovnošolskih otrok. Poleg rajanja in pustnih norčij so organizatorji poskrbeli za krofe, napitke, šolski kuhar pa je pripravil številnim najmlajšim najljubšo jed – pomfri. Kot vsako leto, so tudi letos najlepše in najbolj izvirne maske lepo nagradili, ob tem pa izpostavili, da si nagrade zaslužijo prav vsi, ki so se namaskirali. V Šmarju smo ujeli še zadnje minute rajanja in posneli nekaj foto-utrinkov.

pustni_torek_kio_2015_4

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na torkovih pustovanjih. V video posnetku pa si lahko ogledate utrinke rajanj v Rogatcu in Podčetrtku.

v/t/f: eH

S KOZJANSKO.INFO NA WINTER HOUSE PARTY V PODČETRTEK BREZPLAČNO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom brezplačno (za 1 cekin) ponujamo 10 vstopnic za Winter House Pary v Podčetrtku.

Potreben cekin vam podarimo ob prvi registraciji na Polovička.si

Brezplačne vstopnice naročite tukaj:

polsiwhp4-klik