Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S sobotnega pustovanja v Rogaški Slatini in Bistrici ob Sotli (foto)


pustna_sobota_rogaska_2015_1Pustna sobota je minila v znamenju številnih mask, veselja in (predvsem zaradi praznika zaljubljencev) tudi ljubezni v Rogaški Slatini in Bistrici ob Sotli. V Rogaški Slatini se je v dopoldankem času na Evropski ploščadi zbralo preko 1000 pustnih šem, v Bistrici ob Sotli pa se je v poznih večernih urah zbralo nekaj deset mask, ki so rajale na odlično glasbo zasedbe Ars Groova in DJ Illusion-a.

Pustna sobota v Rogaški Slatini

Evropska ploščad je na pustno soboto delovala precej premajhna za vse pustne maske in obiskovalce, ki so si z zanimanjem ogledali povorko in rajanje mask. K številni udeležbi pustnih šem je nedvomno prispeval dan dejavnosti na temo pust, ki so ga ob tej priložnosti izvedle osnovne šole v Rogaški Slatini s podružnicami. Tako so se učenci šol našemili in poskrbeli za dodatno vzdušje, ki se je odvijalo na Evropski ploščadi.

V slatinski povorki smo videli raznovrstna maske, vse od Kremenčkovih, Valentinovih srčkov, palčkov, nogometašev in navijačic NK Maribor, grozdov, junaka najuspešnejše 2-D računalniške igre vseh časov Pacmana, klovnov, smeškov, junakov borilnih veščin, indijancev, domin, kuharjev, mušnic ter številnih ostalih mask. Prav vse maske so bile nagrajene s pustnim krofom, najboljše maske pa je med povorko in rajanjem na ploščadi izbrala posebna komisija ter jih nagradila.

Približno 1000 mask se je udeležilo povorke na pustno soboto v Rogaški Slatini.
Približno 1000 mask se je udeležilo povorke na pustno soboto v Rogaški Slatini.

Po mnenju komisije je bila s 1. mestom nagrajena skupinska maska in sicer Krmemnčkovi, ki so ob tej priložnosti prejeli nagrado v vrednosti 150 evrov. Med najboljšimi je komisija izbrala še grozda, valentinove srčke in smeškote, nagrajeni pa so bili tudi dve skupini nogometašev in navijačic NK Maribor, klovni in palčki ter Pacman. Navijačice so dokazale, da so odlične plesalke, saj so pred številno publiko zaplesale navijaški ples.

Pustna sobota v Rogaški Slatini:

Pustni soboti večer v Bistrici ob Sotli v znamenju glasbe in plesa

pustna_cobota_bos_2015_1Letošnje pustovanje je potekalo v prostorih bistriškega kulturnega doma, kjer je temperaturo dvigal preverjeni DJ Illusion, s katerim imajo v Bistrici že od lani odlične izkušnje. Glavna skupina večera pa je tokrat bila zasedba Ars Groova. Šestčlanski bend, katerega člani prihajajo iz Dobja, je vse bolj priznana in poznana skupina, katere prepoznavnost zagotovo tiči v odličnem izvajanju gruvi funky glasbe. Slednje je še enkrat več dokazala na sobotnem pustovanju v Bistrici ob Sotli, kjer je še dodatno razgrela že tako za žur in ples tradicionalno pripravljene maškare.

Zasedbo Ars Groova sestavljajo: Marjeta Pušnik (solo vokal), Matjaž Jager (klaviature, kitara, vokal), Gorazd Zapušek (kitara), Aleš Paščinski (bas kitara, vokal), Miha Vrečko (bobni), Uroš Paščinski (trobenta, klaviature, vokal) in Žiga Vešligaj (saksofon).

Rajanja so se udeležile zanimive pustne maske, med katerimi so bila strašila, Anonymus, medicinske sestre, kopalci, Kinder jajčka, terorista, čarovnice in številne druge. Tudi v Bistrici ob Sotli so najlepše in najoriginalnejše pustne šeme (skupinske in posamezniki) nagradili.

pustna_cobota_bos_2015_2

Vabljeni k ogledu foto utrinkov s pustne sobote v Rogaški Slatini in Bistrici ob Sotli, ki smo jih pripravili v spodnjih galerijah fotografij.

Pustna sobota v Bistrici ob Sotli:

t/f: eH

sreca-na-upanje-polsi-klik