Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 2. 2. 2015


28. 1. 2015

Na PP Šmarje se zglasila oškodovanka ter naznanila, da si je znani storilec na sedežu njenega podjetja v najem izposodil osebno vozilo za daljše obdobje. Pri tem jo je ves čas zavajal, da bo dolg najema poravnal, vendar pa ji je poravnal le del dolga, medtem ko se je sedaj izogiba ter se izmika poravnavi ostalega dolga v višini 300 EUR. Zoper storilca bo na sodišče podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Goljufije.

29. 1. 2015

Policisti PP Šmarje so bila s strani gostje Term Olimia obveščeni, da je neznani storilec odtujil dve kolesi, ki sta bili med sabo zaklenjeni s ključavnico in s tem povzročil za okoli 250 EUR škode. Sledi nadaljnje zbiranje obvestil ter kazenska ovadba na sodišče.

30. 1. 2015

Policisti PP Šmarje so bili s strani najemnice lokala obveščeni, da je v lokalu eden od gostov razbil steklo. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v lokalu vinjen storilec brez razloga iz točilnega pulta potisnil na tla nekaj kavnih skodelic, ki so se razbile, nakar je razbil še steklo na oknu lokala in s tem povzročil za okoli 500 EUR škode.

Policisti PP Šmarje so izven naselja Podčetrtek ustavil in kontroliral voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,88 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na sodišče, kjer mu poleg globe 1200 EUR še grozi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

31. 1. 2015

Na PP Šmarje je poklicala občanka, da jo je izvenzakonski partner, ki bi naj bil pod vplivom alkohola, besedno žalil, zmerjal, prav tako jo je poniževal in žalil njene že polnoletne otroke. Ker se posledično počutila prizadeto, mu je v obraz vrgla stekleno vazo. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je moški pod vplivom alkohola besedno žalil in zmerjal izvenzakonsko partnerko, kar je povzročilo občutek prizadetosti. Z žalitvami je nadaljeval tudi v času, ko je že legla k počitku. Slednja je iz nočne omarice prijela stekleno vazo ter jo vrgla nadležnežu v obraz, zaradi česar mu je poškodovala brado, katero so mu oskrbeli v bolnišnici.

Policisti bodo zoper žensko podali kazensko ovadbo, moškemu pa izdali plačilni nalog.

Policisti PP Šmarje so imeli v postopku voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je odločno odklonil. Posledično je bilo zoper osebo odrejeno pridržanje do iztreznitve in prepovedana nadaljnja vožnja. Za svoje dejanje se bo zagovarjal na sodišču.