Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 10. 2. 2015


Napihal v Kozjem

Policisti PP Šmarje so 2. februarja v Kozjem ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,88 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na sodišče, kjer mu poleg globe 1200 evrov še grozi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Vozil neregistrirano vozilo

Policisti PP Šmarje so 5. februarja imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je v cestnem prometu vozil neregistrirano vozilo, z nameščenimi drugimi registrskimi tablicami in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo začasno zaseženo vozilo. Za svoje dejanje se bo zagovarjal na sodišču, grozi mu pa tudi odvzem vozila.

 

Pustovanje je zabavno, naj bo tudi varno – nasveti policije

 

Pred nami je pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni sprevodi. Da bi bilo pustovanje ne le veselo, temveč tudi varno, objavljamo nekaj preventivnih nasvetov in opozoril policije. 

Nasveti policije za varno in brezskrbno pustovanje: 

  • Voznike motornih vozil policisti opozarjamo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) v 35. členu namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.
  • Upoštevajte, da tudi pri mejni kontroli potniki ne smejo nositi pustnih mask.
  • Pri morebitnem nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko razni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo potnike v vozilu, zato svetujemo, da jih pospravite v prtljažnik vozila.
  • Vse tiste, ki se boste kot vozniki odpravili na različna praznovanja in pustne zabave, opozarjamo, da ne uživate alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Tistim pa, ki boste uživali alkoholne pijače, svetujemo, da poskrbite za druge, primernejše oblike prevoza na zabavo ali domov.
  • Prilagodite hitrost svoje vožnje stanju in lastnostim ceste, prometnim razmeram ter lastnemu znanju in izkušnjam.
  • Pripnite se z varnostnim pasom!

 

 

Policisti bodo, da bi zagotovili večjo varnost vseh udeležencev v prometu, v okviru svojih rednih nalog v tem času bolj pozorni na kršitve cestnoprometnih predpisov. Poleg kršitev že navedenega 35. člena ZPrCP bodo tako ugotavljali tudi vožnjo pod vplivom alkohola, neupoštevanje omejitev hitrosti idr.