Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policist na zadnjih sedežih odkril mrtvo 31-letno žensko s Ponikve – DOPOLNJENO


Urednistvo_bistrica_bistrica - srecanje 2010 - policistkaSinoči, 13. februarja 2015, nekaj pred 23. uro, je pri kontroli cestnega prometa na ulici XIV. divizije v Celju policist ustavil 32-letnega voznika osebnega vozila, doma iz območja Ponikve ( UE Šentjur). Med postopkom je na zadnjih sedežih opazil žensko, ki ni kazala znakov življenja, so sporočili s PU Celje.

Policisti so vozniku takoj odvzeli prostost in ga pridržali. Pri ogledu kraja dejanja sta bila poleg policistov in kriminalistov, prisotna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je vodil ogled. Prve ugotovitve preiskave so potrdile, da je 31-letna ženska, sicer žena osumljenega, umrla nasilne smrti. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo.

Ker vsa ostala preiskovalna dejanja še potekajo, bodo policisti več podatkov sporočili na ponedeljkovi novinarski konferenci.

Povzetek današnje novinarske konference:

V petek, 13. februarja 2015, okoli 23. ure, sta policista Policijske postaje Laško, ki sta se v Celje pripeljala zaradi prevzema nujne pošte, medtem, ko sta čakala celjsko patruljo, na Ulici XIV. divizije v Celju, ustavila 32-letnega voznika. Opazila sta namreč, da voznik ni uporabljal varnostnega pasu.

Med postopkom z voznikom sta policista pri vizualnem pregledu vozila, med sprednjimi in zadnjimi sedeži vozila, opazila osebo. Na vprašanje policista, kdo je v vozilu, je osumljeni hladnokrvno povedal, da je v vozilu žena, ki jo ubil. Policista sta mu odvzela prostost. Eden od policistov, pa je nemudoma poskusil z oživljanjem ženske.

Pri ogledu kraja dejanja sta se v nadaljevanju policistom in kriminalistom pridružila okrožna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je prevzel vodenje ogleda.

Z zbiranjem obvestil so kriminalisti in policisti v nadaljevanju ugotovili, da se je osumljeni 32-letnik v petek zvečer z vlakom odpeljal v Laško, kjer je na parkirnem prostoru podjetja, kjer je bila zaposlena njegova 31-letna partnerka, s katero sicer nista več živela skupaj, počakal, da je končala s službo. Pod pretvezo, da se bosta v miru pogovorila, jo je prepričal, da je prisedel v njeno vozilo in sta se skupaj odpeljala proti Celju, kjer sta se nameravala ustaviti v lokalu v celjskem mestnem parku. Ker je bil lokal zaprt, sta ostala v vozilu, kjer je osumljeni zadavil svojo partnerko, truplo potisnil med prednje in zadnje sedeže in se odpeljal. Kmalu po brutalnem dejanju sta ga na Ulici XIV divizije ustavila policista.

Osumljenega so policisti v preteklosti že obravnavali za nasilna dejanja. Včeraj so ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja Umor, po 116/I-4 KZ-1, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje.

Vir: PU Celje

* fotografija je simbolična