Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na informativnem dnevu v Šolskem centru Rogaška Slatina (foto in video)

informativni_sc_rogaska_1Minuli konec tedna so po srednjih šolah in fakultetah po Sloveniji potekali informativni dnevi, kjer so se bodoči dijaki in študenti seznanili s študijskimi, srednješolskimi in gimnazijskimi programi. Na informativne dneve so se odlično pripravili tudi na Šolskem centru Rogaška Slatina, ki je zrasel iz tradicije poučevanja za steklarske poklice in sprva kot Steklarska šola svoje prve dijake sprejel že daljnega 1. septembra 1947. Največ bodočih dijakov se je na informativnih dneh na ŠCRS zanimalo za programa gimnazije in tehnik optik, peščica pa celo za program tehnik steklarstva, katerega sicer zaradi pomanjkanja zanimanja v tekočem letu ne izvajajo.

Ena izmed pomembnih prelomnic v življenju je zagotovo izbira poklica, ki v času krize terja še temeljitejši premislek o tem, kakšno prihodnost določen poklic obeta. V zadnjih letih je po poročanju Zavoda za zaposlovanje RS največ povpraševanja po gostinskih, lesarskih, strojnih, številnih tehničnih in naravoslovnih poklicih, poklicih prehranske verige, avtoservisnih tehnikih, srednjih medicinskih sestrah/srednji zdravstvenikih, živilsko-prehranskih tehnikih ter nekaterih drugih poklicih.

Po besedah ravnateljice ŠC Rogaška Slatina Dubravke Berc Prah, prof., je temeljno poslanstvo šolskega centra spodbujati veselje do učenja in razvijati spoštovanje do vsakega posameznika. Dijaki, starši, odrasli kandidati in zaposleni so po njenih besedah ponosni na to, da so del te šole, po uspehih in kakovostnem delu so prepoznavni v ožjem in širšem okolju.

Bodoči dijaki so si med drugim ogledali učilnice, učitelji in dijaki pa so jim predstavili praktično delo in jih seznanili s predmetnikom posameznih programov.
Bodoči dijaki so si ogledali učilnice, učitelji in dijaki ŠC Rogaška Slatina so jim predstavili praktično delo in jih seznanili s predmetnikom posameznih programov.

 

Že vsa leta stremijo in uresničujejo zastavljene cilje, kot so kakovosten pouk, ki dijakom omogoča uspešno nadaljevanje šolanja, pridobivanje funkcionalnega znanja, razvoj osebnih in strokovnih zmožnosti in s tem doseganje lastnih življenjskih ciljev. Slednje zagotovo realizirajo s kulturo dialoga in medsebojnimi odnosi, ki temeljijo na etični drži, dogovarjanju, partnerstvu in odgovornosti vsakega posameznika. S strokovnostjo, doslednostjo, odprtostjo in zavzetostjo postajajo pomembno središče formalnega in neformalnega izobraževanja v regiji. Poleg odličnih odnosov med dijaki in učitelji, pa se lahko na ŠCRS pohvalijo tudi z odličnimi rezultati, ki jih dijaki dosegajo tako na maturi kot na številnih tekmovanjih.

Nagovoru, v katerem je ravnateljica izpostavila vse podrobnosti v zvezi s šolanjem in obšolskih dejavnostih na ŠCRS, lahko v celoti prisluhnete v spodnjem video posnetku:

Na Šolskem centru Rogaška Slatina, ki slovi kot majhna šola z velikimi prednostmi, bodo v prihodnjem šolskem letu razpisali tri programe:

– program gimnazije (56 mest)

– program tehnik optik (28 mest)

– program tehnik steklarstva (28 mest).

Petkovega dopoldanskega informativnega dne se je udeležilo preko 80 bodočih dijakov. Na ŠCRS so jim po odpeti šolski himni pripravili podrobnejšo predstavitev programov, nagovorila pa jih je tudi ravnateljica. Poleg informacij o šolanju, bivanju v dijaškem domu ŠCRS in informacij o obšolskih dejavnostih, se je v programu, ki so ga povezovali dijaki ŠCRS, predstavil tudi pevski zbor ŠCRS, prisotni pa so si ogledali tudi predstavitveni film vseh programov, ki jih na tej šoli izvajajo. Zbrane je že tradicionalno nagovoril eden bivših dijakov, ki študijsko pot nadaljuje na Medicinski fakulteti.

Ravnateljica Dubrovka Berc Prah, pevski zbor ŠCRS, bivši dijak ŠCRS, sedaj uspešen študent medicine in šolski band.
Ravnateljica Dubrovka Berc Prah, prof., pevski zbor ŠCRS, bivši dijak ŠCRS, sedaj uspešen študent medicine in šolski band.

Šolski center Rogaška Slatina bo torej s 1. septembrom 2015 nadaljeval s programi gimnazija (2 oddelka), tehnik optik (1 oddelek) in tehnik steklarstva (1 oddelek). V gimnazijskem programu dijaki zaključijo šolanje z maturo, tehniki optiki in tehniki steklarstva pa šolanje zaključijo s poklicno maturo.

Pouk poteka v prenovljenih in posodobljenih učilnicah, dijakom je na voljo tudi šolska knjižnica s čitalnico, šola pa dijakom nudi tudi toplo malico. V sklopu šole deluje tudi dijaški dom, ki nudi dvoposteljne sobe in sobe apartmajskega tipa (skupaj okoli 90 ležišč), v vsakem nadstropju se nahaja čajna kuhinja, dobro je poskrbljeno tudi za aktivno preživljanje prostega časa.

Šolski center Rogaška Slatina vabi k vpisu bodoče dijake, ki si želijo pridobiti splošno znanje (gimnazijce) ter strokovna znanja (tehnik optik in tehnik steklarstva). Vpisi bodo mogoči do vključno 3. aprila 2015, ki je zadnji rok za vpis v prvi letnik srednjih šol za šolsko leto 2015/16.

Več podrobnosti in informacij si lahko ogledate na povezavi ŠC Rogaška Slatina (klik!).

Šolski center Rogaška Slatina ponuja dijakom topel in lepo urejen dijaški dom.
Šolski center Rogaška Slatina ponuja dijakom topel in lepo urejen dijaški dom.

Pred kamero smo povabili nekaj bodočih dijakov in jim zastavili nekaj vprašanj o vtisih z informativnega dne. Njihovim vtisom lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku:

Nekaj vprašanj pa smo zastavili tudi ravnateljici ŠC Rogaška Slatina Dubrovki Berc Prah, prof. Tudi njeni izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na petkovem informativnem dnevu.

v/t/f: eH