Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z novoletnega dobrodelnega koncerta “Boštjanova pot v samostojnost” (foto in video)


dobrodelni_koncert_podcetrtek_bostjan_1Minuli petek je v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek potekal novoletni dobrodelni koncert z naslovom Boštjanova pot v samostojnost, namen katerega je bil zbrati sredstva za prilagoditev vozila in s tem omogočiti mobilnost, tudi vsakodnevno vožnjo v službo. Boštjan Kunej že od otroštva oboleva za Beckerjevo mišično distrofijo, po vrsti prilagoditev v stanovanju in okolici hiše, si je primoran prilagoditi tudi svoj avtomobil, ki je poleg njegovega invalidskega vozička edina stvar, ki mu omogoča mobilnost.

Boštjan si je z lastnimi sredstvi že kupil komibinirano vozilo, a za kaj več mu je zmanjkalo denarja, država pa za tovrstne primere nima posluha. Da bi uresničil svojo željo, se je odločil, da ubere pot do dobrih ljudi. Tako je že odprl akcijo “Boštjanova pot v samostojnost“, s katero mu je uspelo zbrati približno polovico sredstev od potrebnih 40.000 evrov, kolikor bo stala dodelava vozila. Ena izmed poti do izpolnitve želje je bil tudi petkov dobrodelni koncert, katerega organizacija je bila v rokah Območnega združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah in že omenjene Krajevna organizacija rdečega križa Bistrica ob Sotli, pri organizaciji pa so jim pomagali Občina Bistrica ob Sotli, Kulturno društvo Bistrica ob Sotli in Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli.

Klicu dobrodelnosti so se med drugim odzvali tudi MoPZ Terme Olimia, Dekliški cerkveni pevski zbor La Vita, MePZ Bistrica ob Stoli in VS Osti Jarej.
Klicu dobrodelnosti so se med drugim odzvali tudi MoPZ Terme Olimia, Dekliški cerkveni pevski zbor La Vita, MePZ Bistrica ob Stoli in VS Osti Jarej.

K sodelovanju jim je uspelo pritegniti kar 15 nastopajočih skupin in posameznikov, ki dokazujejo, da je v današnjem času čut za sočloveka še vedno na prvem mestu. Program je povezovala Zdenka Ivačič, zbrane sta nagovorila tudi župan občine Bistrica ob Stoli Franjo Debelak in direktor JZ Kozjanski park, kjer je Boštjan zaposlen, mag. Teo Hrvoje Oršanič. Obema nagovoroma lahko prisluhnete v enem izmed spodnjih video posnetkov.

Zbrane sta nagovorila župan Franjo Debelak in mag. Teo Hrvoje Oršanič. Spodaj: Mladi Korenjaki in Brencl banda.
Zbrane sta nagovorila župan Franjo Debelak in mag. Teo Hrvoje Oršanič. Spodaj: Mladi Korenjaki in Brencl banda.

Dobrodelnosti so se s pesmimi pridružili: MoPZ Terme Olimia, Sosede, Fantje z vrhov, Dekliški cerkveni pevski zbor La Vita, Nika Kunst, MePZ Bistrica ob Sotli, Marko in Miha Zagmajster, Anrej Černelč, Social Blue, Osti jarej, Mladi korenjaki in Brencl banda z gostjo Špelo Drašler, za smeh je poskrbel Tilen Artač. V zadnjem hipu je po besedah organizatorjev koncerta (zaradi bolezni) nastop odpovedal Oto Pestner.

Izkupiček koncerta je bil zadovoljiv. S prodajo vstopnic in prostovoljnimi prispevki je bilo zbranega nekaj evrov čez 2.000 evrov. Skupaj s s sponzorskim denarjem pa je izkupiček dobrodelnega koncerta 2.707,70 evrov.
dobrodelni_koncert_podcetrtek_bostjan_4
Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov. V prvem lahko prisluhnete nagovoroma župana Debelaka in direktorja JZ Kozjanski park mag. Tea Hrvoja Oršaniča, v drugem pa si lahko ogledate utrinke nastopajočih na dobrodelnem koncertu. V spodnji galeriji fotografij si lahko ogledate utrinke s koncerta.

v/t/f: eH

dotik-zdravja1