Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku odprli nov objekt Turistično-informativnega centra (foto in video)


Minuli torek je v Podčetrtku potekalo slovesno odprtje novega TIC-a Podčetrtek, objekta, ki je po dobrih sedeminštiridesetih letih zamenjal majhen montažni objekt, katerega so takrat zgradili člani Turističnega društva Podčetrtek. Dogodka so se udeležili  župan občine Podčetrtek Peter Misja, minister za gospodarstvo RS Zdravko Počivalšek, direktor Direktorata za regionalni razvoj Marko Drofenik, predsednica TD Podčetrtek Mihaela Juričan, direktor gospodarsko-interesnega združenja za pospeševanje turizma – Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjan Misja, nadzornik in izvajalec del ter župani sosednjih občin.

Turistično društvo Podčetrtek je bilo ustanovljeno že leta 1905 kot Turistično olepševalno društvo Podčetrtek. Po dobrem pol stoletja so na tem mestu, kjer danes stoji novi objekt TIC, postavili majhen montažni objekt, v katerem so svoj prostor našli Turistično društvo, Krajevna skupnost, Planinsko društvo in nekaj let tudi novoustanovljena Občina Podčetrtek. O tem in o novozgrajenem objektu je več povedal župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki mu lahko prisluhnete v prvem izmed treh spodnjih video posnetkov.

Pred zbrane je stopil tudi gospodarski minister RS Zdravko Počivalšek, nekdanji direktor Term Olimia. Povezovalec programa, mag. Darko Pepevnik, je pred nagovorom ministra izpostavil, da so prav na tem mestu (takrat še v montažni stavbi, predhodnici novega objekta TIC) leta 1971 predstavniki občine Šmarje pri Jelšah, Podjetja za turizem, transport in gostinstvo pri Slovenskih železnicah ter takratni predsednik TD Podčetrtek Franc Renier podpisali prevzemno pogodbo Atomskih toplic, ki so bile od tistega trenutka v lasti in upravljanju domačega turističnega društva. Uspešna gospodarska zgodba se je tako začela s tem še bolj zapletati in je danes dosegla vrhunec in dober razplet, za kar je zagotovo zaslužen prav aktualni gospodarski minister oz. nekdanji direktor Term Olimia. Tudi nagovoru slednjega lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Vrednost projekta je znašala 150.146,40 evrov, sofinanciran delež v višini 42.250,64 evrov z nepovratnimi sredstvi RS – 23.člen ZFO-1. Občina Podčetrtek je v Načrtu razvojnih programov 2014-2017 skupno zagotovila 107.895,76 evrov.

Nov objekt TIC-a so s prerezom traku namenu predali župan občine Podčetrtek Peter Misja, minister za gospodarstvo RS Zdravko Počivalšek in direktor Direktorata za regionalni razvoj Marko Drofenik. Za kulturni program sta poskrbela glasbenika, brata Domen in Marko Šoštarič s klarinetom in harmoniko.

Pred kamero smo povabili tudi direktorja TIC Podčetrtek Boštjana Misjo, ki nam je zaupal nekaj podrobnosti. Slednjemu lahko prisluhnete v zadnjem video posnetku. Vabljeni tudi k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na odprtju TICa.

v/t/f: eH

dotik-zdravja1