Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi Literarni jam v Šentjurju (foto, video)


1-LiterarniJam1V Šentjurju je v soboto, 24. januarja, potekalo prvo srečanje sklopa prireditev z naslovom »Literarni jam«. Dogodek je bil ustvarjen kot preplet literature in glasbe ter je v Centru kulture Gustav pričaral prijetno kavarniško vzdušje. Pri organizaciji dogodka sta združila moči Literarno društvo Šentjur in Študentski klub mladih Šentjur (ŠKMŠ), ki sta si srečanja zamislila kot prostor, kjer ima vsak, ki piše poezijo, prozo ali ustvarja glasbo možnost izraziti ter predstaviti svoja dela.

Prvo srečanje se je nanašalo na temo praznikov in obdarovanja. Gostja večera je bila domačinka, odlična pesnica in pisateljica Eva Kovač, ki je v sodelovanju z glasbenikom Igorjem Bezgetom predstavila svojo poezijo ter prozna dela. Za dodatno glasbeno vzdušje sta poskrbela Šentjurčana Miha in Rok Lajlar, ki sta zaigrala nekaj lastnih in tujih skladb. Svojo poezijo so delili tudi Samanta Žibert, Jože Mastnak Marjan in Rado Palir. Slišali smo lahko različno razumevanje in dojemanje praznovanj, od osebnih doživetij, politično obarvanih razmišljanj do kritike potrošništva v prazničnem času.

1-LiterarniJam2

Po besedah organizatorjev je veliko ljudi, ki radi pišejo in ustvarjajo. Takšni dogodki omogočajo, da lahko vsak svoje delo deli tudi v lokalnem okolju. Sobotni dogodek je odprl cikel nadaljnjih srečanj, ki se bodo vedno nanašala na določeno temo. Pisci, pesniki in vsi ostali bodo poleg besedil na izbrano temo lahko predstavili tudi druga avtorska dela.

»Življenje je od rojstva do smrti improvizacija«, so bile sklepne misli gosta večera Igorja Bezgeta. Po njegovih besedah ima beseda improvizacija še vedno precej negativno konotacijo, ki si je ne zasluži in se je ne bi smeli bati. Takšna srečanja spodbujajo in dajejo ljudem priložnost, da tudi sami z besedami ter z glasbo soustvarjajo dogodek.

1-LiterarniJam3

V spodnjem video prispevku si oglejte izseke prvega Literarnega jama v Šentjurju.

 

Teja P.