Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predavanje o piramidah v Bosni in po svetu (video)


utzo_piramide_1Minuli torek je v spodnji dvorani šmarskega kulturnega doma potekalo zanimivo predavanje z naslovom Piramide po svetu in v dolini bosanskih piramid na Visokem. Irena Jarc, prof. ped., je zbrane s sliko in besedo popeljala v zanimiv svet piramid in razjasnila, da piramide obstajajo tudi v neposredni bližini naših krajev.

Več kot osemdeset slušateljev si je z zanimanjem ogledalo piramide, ki se že več tisočletij nahajajo na različnih kontinentih sveta. Na predavanju je tekla beseda tudi o dr. Semirju Osmanagiću, odkritelju piramid v vasi Visoko blizu Sarajeva. V dolini bosanskih piramid se, po besedah Irene Jarc, nahajajo prve odkrite evropske piramide. Med drugim je izpostavila zanimivost, da piramida Sonca, najznamenitejša piramida v vasi Visoko, s svojo izmerjeno višino 220 metrov znatno presega 147 metrov visoko Keopsovo piramido v Egiptu.

Po pregledu svetovno znanih in manj znanih piramid na Zemlji, je predavateljica slušatelje seznanila z “orbi”. Orbi so svetlobni krogi, oziroma krogle, svetlobni piktogrami ter drugi nenavadni svetlobni pojavi, ki jih je mogoče fotografirati.

utzo_piramide_2

Duhovno nagnjeni ljudje jih razumejo kot svetlobna bitja, nekateri tudi angeli, manj duhovno nagnjeni pa jih opisujejo kot svetlobne anomalije, ki nastajajo zaradi nepopolnosti fotoaparatov. Irena Jarc je mnenja, da so orbi bitja, ki se pojavljajo v tunelih, opaziti jih je mogoče v bosanskih piramidah. Po nekaterih teorijah in domnevah naj bi bila ta bitja veliko večja in kompleksnejša od zgolj krogel, ki jih lahko vidimo, imela naj bi celo zavest in le od njih je odvisno, ali se želijo pojaviti na fotografiji. Še več – lahko celo miselno komunicirajo.

foto44
Zanimivo predavanje si lahko v celoti ogledate v spodnjem video posnetku. V prvem smo pripravili inserte s predavanja:

Celotno predavanje:

v/t/f: eH