Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 14. 1. 2015


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 6. do 12. 1. 2015 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Spuščen pes

V sredo, 7. 1. 2015, je na poti na Resevno večji pes, ki je prosto tekal po gozdu, napadel manjšo psičko, katero je imela lastnica na povodcu. Ko je lastnica pričela braniti svojo psičko, jo je med prerivanjem pes prevrnil na tla, pri čemer se je telesno poškodovala. Po izsleditvi lastnika psa je bila slednjemu izrečena globa. Kot že večkrat, lastnike psov opozarjamo, da morajo imeti svoje ljubljence na povodcih.

Najden ključ

V sredo, 7. 1. 2015, je delavka Rdečega križa iz Šentjurja na Policijsko postajo v Šentjurju prinesla ključ osebnega avtomobila znamke Seat, katerega so našli v vrečki z oblačili, katero je nekdo odložil v njihov zabojnik za oblačila, ki se nahaja za občinsko zgradbo v Šentjurju.

Zaseženo vozilo

V četrtek, 8. 1. 2015, so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo vozilo zaseženo, o nadaljnji usodi pa bo odločilo sodišče, kamor je bil podan obdolžilni predlog.

Kršitev javnega reda in miru na vlaku

V petek, 9. 1. 2015, je na vlaku, ki je vozil iz Celja proti Šentjurju prišlo do spora in pretepa med dvema mlajšima fantoma. Enemu izmed kršiteljev je bil izdan plačilni nalog, zoper drugega, mladoletnega, pa bo podan obdolžilni predlog.

Zaseg orožja

V soboto, 10. 1. 2015, so policisti zasegli 5 kosov predelanega orožja ter preko 1000 nabojev. Po opravljenih analizah in zbranih obvestilih bo zoper lastnika podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Tatvina kosilnice

V soboto, 10. 1. 2015, so bili policisti obveščeni o vlomu v vikend v Jazbinah, od koder je zaenkrat neznani storilec odtujil kosilnico znamke BCS ter lastnico oškodoval za okoli 2500 EUR. Policisti še zbirajo obvestila, ki bi pripomogla k izsleditvi storilca.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II