Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lions klub Rogaška z dobrodelnim koncertom za slepe, slabovidne in družino iz Rogaške Slatine (foto in video)


dobrodelni_koncert_lions_1Minulo soboto je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekal dobrodelni koncert Lions kluba Rogaška Slatina, katerega dobrodelni prispevki bodo namenjeni slepim in slabovidnim ter družini iz Rogaške Slatine. V bogatem programu, ki ga je povezovala Tanja Jurjec, so poleg Mestnega pihalnega orkestra Rogaška Slatina nastopili odlični glasbeniki, vokalist, solistki na flavti in violini, pevski zbor in baletnika.

Lions Clubs International je mednarodna organizacija, ustanovljena julija 1917, v Chicagu v ZDA. Njen pobudnik in ustanovitelj je bil zavarovalničar Melvin Jones, ki je tedanje poslovneže iz Chicaga motiviral v smeri delovanja humanitarnih dejavnosti. Prve humanitarne aktivnosti Lionov so bile usmerjene v pomoč vojakom, poslanim na fronto po vstopu Amerike v vojno ter zbiranje starih kovin in druge aktivnosti v pomoč vojakom. Sledile so številne druge akcije, ki so zaznamovale zgodovino te organizacije. Prelomno leto v delovanju je pomenila konvencija v Cedar Pointu v Ohiu, ko je pred zbranimi nastopila slepa in gluha Helen Keller, ki je s svojim slovitim pronicljivim govorom dala lionizmu novo smer delovanja – boj proti slepoti. LCI šteje danes 1,35 milijona članov iz 197 držav sveta. (vir: Wikipedija)

Po uverturi Mestnega pihalnega orkestra Rogaška Slatina, ki združuje vestne, odgovorne in nadarjene glasbenike in deluje pod taktirko dirigenta Marjana Feguša, sta zbrane nagovorila predsednica Lions kluba Rogaška Slatina Tatjana Šolman in drugi viceguverner Zveze Lions klubov Slovenije Gregor Pajić. Njunima nagovoroma, v njih sta med drugim izpostavila namen in pomen poslanstva Lions klubov, lahko v celoti prisluhnete v spodnjih video posnetkih.

Bogat glasbeni program z mednarodno priznanimi glasbeniki.
Bogat glasbeni program z mednarodno priznanimi glasbeniki.

Bogat glasbeni program so nadaljevali Mestni pihalni orkester Rogaška Slatina z Otroškim pevskim zborom Glasbene Šole Rogaška Slatina, ki deluje pod taktirko zborovodkinje Andreje Došler. Za njimi se je skupaj z orkestrom predstavila solistka na flavti Doroteja Feguš, prejemnica številnih plaket in nagrad na področju glasbe v Sloveniji in tujini. Violinistka Monika Šolman, ki je kot študentka Akademije za glasbo v Zagrebu prejela 2. nagrado na hrvaškem državnem tekmovanju in 5. nagrado na mednarodnem violinističnem tekmovanju v Zagrebu, se je ob spremljavi pianistke Tatjane Šolman predstavila z 2. st Canconette Čajkovskovega Koncerta za violino in orkester v D-duru.

Do zaključka dobrodelno-glasbenega večera so bili obiskovalci priče še dvema odličnima nastopoma. Najprej sta se predstavila v Italiji rojen, svetovno znani vokalist Kian de Bonaldi, ki se je uveljavil zlasti zaradi značilne barve in posebne lepote svojega glasu, njegove predstave so umetniški izraz dovršenosti glasu. Na klavirju ga je spremljal Ivan Ferčec, Prešernov nagrajenec Akademije za glasbo, prejemnik številnih zlatih plaket in nagrad ter prejemnik častne diplome za izjemno interpretacijo Slik z rastave Modesta Musorgskega 2009 v Pragi, kjer je Slovenijo zastopal na prvem mednarodnem tekmovanju pianistov iz vseh članic Evropske unije.

dobrodelni_koncert_lions_3

Pred zaključno skladbo Mestnega pihalnega orkestra Rogaška Slatina pa sta s Kanderjevim New York, New York obiskovalce navdušila v Ukrajini rojena solo balerina Tetiana Svetlična in v Romuniji rojeni baletnik Albert Mircea Golescu.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov. V prvih dveh lahko prisluhnete nagovoroma predsednice Lions kluba Rogška Slatina Tatjani Šolman in drugega viceguvernerja Zveze Lions klubov Slovenije Gregorja Pajića. V tretjem video posnetku pa lahko prisluhnete insertom nastopov vseh nastopajočih.

V galeriji fotografij si lahko ogledate utrinke z dobrodelnega koncerta.

v/t/f: eH

S KOZJANSKO.INFO NA STAND UP TINA VODOPIVCA BREZPLAČNO

Članom portala z ugodnimi ponudbami Polovička.si že tradicionalno ponujamo brezplačne vstopnice (za cekine), tokrat 10 za stand up komedijo Tina Vodopivca Desert. Če še niste član Polovičke, se lahko registrirate brezplačno.

images_slike3_ured5_oglasi_polovicka-kio-splosno