Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Rogaška dolgo mučila Krko; Tajfun v soboto z Zlatorogom


kosarka_zogaKošarkarji Rogaške so danes gostovali v Novem mestu, kjer so bili proti Krki tri četrtine boljši nasprotnik. Na koncu so državni prvaki slavili za 9 točk in so tako tudi v medsebojnem dvoboju dveh tekem, saj so Slatinčani prvo tekmo konec lanskega dobili za koš.

Najboljši strelec tekme je bil Sandi Čebular s 24 točkami oz. 30. indeksnimi točkami. Šentjurčan pri Krki, Luka Lapornik, je vpisal 9 točk.

Krka : Rogaška 86 : 77 (25:28, 17:22, 18:13, 26:14)

Aleksandar Džikić, trener Krke: “Čestitam svojim igralcem za zmago in željo po zmagi. Booker je dobesedno vstal iz postelje in odigral 27 minut. Včeraj je imel 39,2 stopinje vročine in dve noči ni spal. Lapornik igra na lastno odgovornost. Hukić je vseskozi z moštvom, Joksimović sprejema vse naloge brez ugovorov. Velika stvar za naš klub je, da imamo v moštvu take fante, popolne profesionalce, ki so lahko vzor vsakemu mlademu košarkarju, ki nasprotnike ne delijo na velike in male in ki jih zanima samo zmaga in naslednji nasprotnik.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “V prvem polčasu smo igrali vrhunski napad in dosegli celo 50 točk. Že v tretji četrtini so se pojavile prve težave in se ponovile v zadnjem delu, ko je Krka zadela kar pet zaporednih trojk. Na drugi strani smo mi grešili tudi odprte mete. Razlog za vse to tiči tudi v zmanjšani rotaciji, zato se bomo v krajšem premoru, ki sledil, okrepili. Trdo bomo trenirali in se vrnili še boljši.”

Poročanje KK Rogaška

V soboto se v šentjurskem hruševcu obeta nova košarkarska poslastica, saj k vodilnemu Tajfunu prihaja drugouvrščeni Zlatorog. Tekma se bo začela ob 19. uri, tribune pa bodo gotovo povsem polne.

Slatinčani bodo v naslednjem kolu prosti, potem pa bodo še enkrat potovali na Dolenjsko, in sicer v Grosuplje.

polovicka_celje_klik