Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glasbeno nedeljsko dogajanje v Glasbeni šoli Rogaška Slatina: V violinskem ključu


violinaV nedeljo, 11. januarja, je v Glasbeni šoli Rogaška Slatina potekalo študijsko druženje in nastop mladih violinistov ter pedagogov. Celodnevno skupno delo, ki je potekalo v izmenjavi znanj v obliki odprtih ur, je vodila prof. Inga Ulokina, v sodelovanju s prof. Anamarijo Milic. Dogodek je bil prvenstveno namenjen poglobljenemu pogledu na vrste tehnik violinske igre. 

Po izobraževalnem delu je sledil prijeten koncert s širokim in zanimivim violinskim repertoarjem. Najprej so se predstavili učenci iz Glasbene šole Rogaška Slatina (enota Šmarje pri Jelšah), Lara Sodin in Ana Zatler, s skladbami G. Perlmana in J. Newella. V nadaljevanju so nastopili učenci starejših letnikov in srednješolci iz Glasbenega Učilišća Elly Basic.

Med drugim so udeleženci lahko slišali znano Vivaldijevo “Nevihto” v izvedbi učenke 2. letnika Klare Ravnjak. Martin Pavlovič, učenec 5. razreda violine, pa se je predstavil s Kreislerjevim Sicilianne in Rigaudon, sodobni pridih je dodala  “Polikromatska etida” K. Seletkovića v izvedbi učenke 3. razreda Tonke Philips. Romantiko je s Sentimentalnim valckom P. I. Čajkovskega zaigrala Lucija Gojmerac.

Zadnja točka koncerta koncerta je pripadla skupnemu projektu, saj sta z učenci zaigrali tudi učiteljici. 24 capriccio N. Paganini je izvedla prof. Anamarija Milic. Sledil je duet H. Wieniawskega, skupaj z prof. Ingo Ulokino.