Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurska pekarna med najbolj problematičnimi


pekarna in okrepcevalnica sentjur 2014Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je skupaj s Finančno upravo RS (finančna uprava)  v začetku meseca izvedla poostren nadzor v pekarski dejavnosti. Skupaj so pregledali 47 pekarn in eno prodajalno kruha in pekovskih izdelkov.

Z območja Kozjanskega in Obsotelja je bila pregledana ena pekarna, in sicer Pekarna in okrepčevalnica Šentjur, ki se nahaja pri podvozu na Cesti Leona Dobrotinška.

Pregled je ugotovil neustrezno higiensko stanje v skladišču  in proizvodnji (nekatere vreče z moko obgrižene, poginule miši na vabah), zato je bilo odrejeno takojšnje čiščenje in po ponovnem pregledu zaradi neizvršitve izrečena začasna prepoved obratovanja. Ob ponovnem pregledu so bila neskladja odpravljena.

Isti lastnik ima tudi pekarno na Starem trgu v Slovenskih Konjicah, kjer so bile ugotovitve prav tako ne najbolj zadovoljujoče: neustrezno higiensko stanje proizvodnega prostora, neustrezno ravnanje z živili, neustrezna sledljivost moke, neustrezna sledljivost za jajca, neustrezno označevanje.