Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 22. 12. 2014


Izrečena prepoved približevanja

Okolica Rogatca, 20. 12. 2014

Na PP Rogaška Slatina se je zglasila občanka iz okolice Rogatca in prijavila, da jo je pretepel partner. Po opravljenih razgovorih in zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je kršitelj že dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje nad partnerko. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini in zanemarjanja otroka.

Intervencija v zasebnem prostoru

Cerovec pod Bočem, 16. 12. 2014

Policisti so v tem tednu ponovno “pri starih znancih” intervenirali ob kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru. Kot ponavadi, je do prepira prišlo med sosedi, kršitelj pa se je ob prihodu policistov verbalno znesel tudi nad njimi. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Začasen odvzem vozniškega dovoljenja

Rogaška Slatina,17 .12. 2014

Policisti so v popoldanskem času ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus mu je pokazal kar 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se je postopek odvijal v bližini njegovega doma, mu niso odredili pridržanja do iztreznitve, zaradi kršitve pa je bil zoper njega podan obdolžilni predlog.

Zaseg osebnega avtomobila

Rogaška Slatina, 17. 12. 2014

Zgodaj dopoldan so policisti pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja. Na kraju mu je bilo vozilo začasno zaseženo, z avto vleko odpeljano v hrambo, postopek zoper kršitelja pa bo v nadaljevanju vodilo OS Celje.

0, 0 ŠOFER  – TREZNA ODLOČITEV

V času od 1. 12 – 20. 12. 2014 so policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Slatinski policisti so v tem času preizkusili 303 voznike in pri 5 voznikih ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola.

Na tem mestu opozorilo vsem, da bodo policisti s poostrenimi aktivnostmi nadaljevali vse do konca leta. V kolikor boste po uživanju alkohola premišljevali ali bi sedli za volan, policisti svetujejo, da je najvarneje in “najceneje”, če vas domov odpelje trezen šofer.

Prometne nesreče

Rogaška Slatina, 18. 12. 2014

Policisti so na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini obravnavali prometno nesrečo, katero je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. Eden od udeležencev je tožil za bolečinami in je sam naknadno iskal zdravniško pomoč. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Rogaška Slatina, 19. 12. 2014

Policisti so prometno nesrečo obravnavali v bližini II. OŠ Rogaška Slatina in sicer v jutranjem času. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika povzročitelja, ki je vzvratno trčil v vozilo, ki je ustavilo za njim. Nastala je le materialna škoda.

Policisti opozarjajo, da je potrebno biti v času jutranjega prevoza otrok v šolo ali vrtec posebej pozoren. Ob gneči in jutranjemu hitenju, zamujanju,… lahko kar hitro spregledamo pešca (otroka).  Pri prometnih nesrečah z udeležbo pešca, se te najpogosteje končajo s telesno poškodovanimi.

   Gorazd Smrečnik

             Pomočnik komandirja PP Rogaška Slatina

     policijski inšpektor I