Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pod cvetočo drnulo 2014 v Lesičnem (foto in video)


pod_cvetco_drnulo_1V petek, 12. decembra, je v prostorih KD Lesično potekalo jubilejno 20. srečanje ljudskih pevcev in godcev Kozjanskega, poznano kot prireditev “Pod cvetočo drnulo”. Številni obiskovalci so ves večer uživali v bogatem in zanimivem programu, v katerem je bila v ospredju ljudska pesem, prireditev pa so okronali z zanimivimi skeči.

V programu, ki ga je povezovala Nives Kostevc Arzenšek, so se najprej predstavile Pevke iz Dobležič, sledili so jim Fantje z vrhov, Mlajše pevke AFC France Marolt, Pilštanjski gospodarji, Ansambel OŠ Lesično, Brata Jagrič s sorodniki, Ansambel Jug, Mladi korenjaki, Ansambel prijatelji ter Ansambel nemir. Med nastopi so bili obiskovalci deležni humornih vložkov – skečev, ki so jih pripravili krajani Lesičnega in okolice.

pod_cvetco_drnulo_2

Pred zbrane je stopila in jih nagovorila županja občine Kozje Milenca Krajnc. Nagovoru lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku. Seveda pa je voditeljica na oder povabila tudi bivšega župana občine Kozje Dušana Andreja Kocmana, ki je prireditev spremljal vrsto let in se mu zahvalila za dolgoletno spremljanje in podporo kulturi na področju njegovega delovanja. Slednji je v nagovoru izpostavil, da se za kulturo v kraju ni bati, saj jo imajo vsi radi: “Jaz verjamem, da, glede na podlago, ki smo jo gradili skozi vsa leta, se za prihodnost naše kulture in prireditev ni bati. Zato tudi v mojem imenu vse čestitke, vesel sem, da sem bil del te zgodbe določen čas z vami, da sem vam skušal pomagati kolikor se je seveda dalo, nisem imel čarobne palice, a smo kljub vsemu mislim, da smo uspešno sodelovali.”

pod_cvetco_drnulo_3

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete nagovoru županje Milence Krajnc, pod njim pa si lahko ogledate utrinke nekaterih nastopajočih. Pripravili smo tudi galerijo fotografij, posnetih na 20. srečanju ljudskih pevcev in godcev Kozjanskega v Lesičnem.

v/t/f: eH

S KOZJANSKO.INFO NA KONCERT BIG BANDA ŠMARJE PRI JELŠAH PO POLOVIČNI CENI

Tradicija tudi je, da Kozjansko.info svojim zvestim obiskovalcem omogoča cenejše in brezplačne oglede številnih glasbeno-kulturno-zabavnih dogodkov.

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si tudi tokrat ponujamo 30 vstopnic za koncert Big Banda Šmarje po polovični ceni.

Pol cenejše vstopnice naročite tukaj:

polsi-pihalni-klik