Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naj osebnost Šentjurskih novic 2014 je Boštjan Kukovičič, poklon za življenjsko delo Franciju Šusterju


sentjurske_novice_logoBoštjana Kukovičiča, direktorja šentjurskega podjetja Kea, so bralci Šentjurskih novic izbrali za naj osebnost Šentjurskih novic 2014. Še enemu občanu Šentjurja so se poklonili danes na Miklavževem zajtrku medijske hiše Novice. Priznanje za življenjsko delo je prejel legendarni šentjurski glasbenik Franci Šuster.

Prejemnika nagrade za življenjsko delo so izbrali v uredništvu Šentjurskih novic, medtem ko izbiro Naj osebnosti Šentjurskih novic za posamezno leto vsakič prepustijo Šentjurčanom. Želijo namreč, da občani sami odločijo, kdo je po njihovem mnenju v iztekajočem se letu naredil največ zanje in za življenje na Šentjurskem.

Naj osebnost Šentjurskih novic, ki je letos po mnenju občanov najbolj zaznamovala življenje v Šentjurju, so izbirali med 10 finalisti akcije. Največ glasov so namenili Boštjanu Kukovičiču, direktorju uspešnega šentjurskega podjetja Kea, ki se s trgovsko dejavnostjo ukvarja že več kot 20 let. Leta 1991 sta z bratom Darkom na 48 kvadratnih metrih odprla prvo trgovino, danes pa v mreži 16 poslovalnic širom celjske in mariborske regije zaposlujejo okoli 180 ljudi. “Počaščen sem, da so me bralci Šentjurskih novic izbrali za letošnjo Naj osebnost. Hkrati pa nam to pomeni dodatno spodbudo, da bomo še naprej z dobrim delom upravičevali njihovo zaupanje,” je po razglasitvi povedal Boštjan Kukovičič.

Prejemnik priznanja za življenjsko delo Franci Šuster praktično vse svoje življenje posveča glasbi. Ta mu je bila položena že v zibelko, pravi, saj je, takoj ko so mu dovolj zrasli prsti, poprijel za klarinet. Je ljudski godec, ki pod okriljem Šentjurskih muzikantov skrbi, da slovenska ljudska pesem ne gre v pozabo. V šentjurskem pihalnem orkestru je nepogrešljiva njegova tuba, njegov glas v pevskih zborih skladateljev Ipavcev in Sveti Jakob. Je pomemben del šentjurske glasbene scene in kulture, in to že več kot pol stoletja. “Prijetno sem presenečen nad priznanjem. To pa seveda ne pomeni, da bom zdaj končal z delom, saj s Šentjurskimi muzikanti že kujemo nove načrte,” je po razglasitvi povedal Franci Šuster.

Letošnji kandidati za Naj osebnost Šentjurskih novic so poleg Boštjana Kukovičiča bili še: Vladimir Artnak (predsednik Atletskega kluba Šentjur), Martin Cmok (Poveljnik Gasilske zveze Šentjur in član občinske civilne zaščite), Rok Cvetko (rokometaš), Martin Čater (predsednik Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur), Zlata Felc (nekdanja predsednica Združenja Spominčica Šentjur),Albina Karmuzel (predsednica Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur), Albina Kolar (predsednica Društva podeželske mladine Šentjur), Viljem Kolar (predsednik Konjeniškega društva Blagovna) in Ivanka Uduč (pesnica in pisateljica).

Obe priznanji so letos v uredništvu Šentjurskih novic podelili tretjič. Naj osebnost Šentjurskih novic 2012 je bila Marija Plemenitaš, v letu 2013 so to priznanje občani dodelili Petru Krču. Priznanje za življenjsko delo 2012 je prejel dr. Janez Šmid, lani pa so se s tem priznanjem poklonili Mihaelu Bučarju.