Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Ponikvi varnejši dostop do šole


odprtje poti k soli ponikva 2014Pred tednom so na Ponikvi pripravili odprtje prenovljenega odseka dovozne ceste do tamkajšnje osnovne šole. Gre za odsek, ki je predstavljal precejšnjo prometno črno točko, saj je bilo območje slabo pregledno in tudi ni bilo pretočno. Vrh vsega gre za šolsko pot, zato se na tem delu ceste vsakodnevno gibajo tudi otroci, šolarji.

Občina Šentjur je naposled pristopila k ureditvi 150-metrskega odseka ceste, hkrati pa je bila v tem delu urejena tudi kanalizacija, speljano elektroomrežje, cesta je bila razširjena s pločnikom in javno razsvetljavo, križišče je bilo dvignjeno in sedaj deluje kot hitrostna ovira. V sklopu del je bil zamenjan tudi vodovod. Skupno je investicija vredna dobrih 80 tisoč evrov.

Na odprtju sta  zbrane nagovorila župan mag. Marko Diaci  in novi predsednik Sveta Krajevne skupnosti P0nikva Igor Dosedla, ki sta poudarila skrb občine ter krajevne skupnosti za prenovo in vzdrževanje cestnega omrežja. Prav tako sta omenila nujnost prometne varnosti v bližini šol in urejenost kraja. Dosedla je poudaril, da je nalog glede cestnega omrežja še veliko, obenem pa da moramo ceniti tisto, kar dobimo in uspemo urediti. Župan je povedal, da občina ves čas apelira tudi na državo glede nujnosti prenove državnih cest na tem območju. Zatem je prenovljeno cesto z željo, da bi se promet po njej odvijal varno, blagoslovil ponkovški župnik Alojzij Kačičnik. Poleg uvodnih govornikov je ob odprtju so sodelovala še ravnateljica OŠ Blaža Kocena Ponikva Andreja Ocvirk. Nastop so pripravili učenci tamkajšnje šole.

polovicka_celje_klik