Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavževanje v Šmarju (foto)


miklavzevanje_v_smarju_2014_1V petek, 5. 12. 2014, je sveti Miklavž obiskal otroke in varovance Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Sveti Miklavž je tako, kot je že v navadi, najprej ob 15. uri obiskal oskrbovance v domu upokojencev v Šmarju, nato pa ob 16.30 še otroke v šmarski farni cerkvi.

miklavzevanje_v_smarju_2014_2

December je mesec dobrih mož. Najbolj se ga veselijo otroci, saj v tem mesecu dobijo še več pozornosti kot običajno. Na predvečer svojega godu se je tako sveti Miklavž ustavil tudi v Šmarju pri Jelšah; najprej v šmarskem domu upokojencev, kjer so bili varovanci njegovega prihoda izjemno veseli, kjer so bili njegovega prihoda izredno veseli, saj je še dodatno popestril dogajanje v njihovi jeseni življenja.

Ob 16.30 uri pa so otroci v farni cerkvi nestrpno pričakovali prihod parkeljnov, angelov in nenazadnje seveda svetega Miklavža. Slednji jih je najprej nagovoril in povedal, da morajo ubogati svoje starše, sledila je skupna molitev, nato pa se je pričel za otroke najbolj pričakovan trenutek – obdarovanje. Tako v domu upokojencev kot v cerkvi so dogajanje popestrili veroučenci s krajšo igrico ter cerkveni otroški pevski zbor Plamen pod vodstvom Kaje Bicskey.

miklavzevanje_v_smarju_2014_3

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

f/t: Dejan Hribernik

kozjansko.info_images_slike3_ured5_oglasi_kino_smarje_polsi