Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavžev sejem obudil Zgornji trg v Šentjurju (video in foto)


miklavzev_sejem_sentjur_1V soboto, 29. novembra, je v Zgornjem trgu v Šentjurju potekal že 6. tradicionalni Miklavžev sejem. Letos se je na sejmu predstavilo 30 razstavljavcev, od tega je bilo več kot polovico lokalnih. V Galeriji Zgornji trg pa so si otroci v nabito polnem prostoru ogledali igrano-lutkovno predstavo O dimnikarčku, ki je iskal srečoPravljičarne iz Slovenskih Konjic in z navdušenjem pričakali prihod Miklavža.

Na zadnjo novembrsko soboto se je kljub hladnemu vremenu na ploščadi pred cerkvijo sv. Jurija zbralo kar nekaj obiskovalcev. Razstavljavci so na svojih stojnicah ponujali različne unikatne in praznične izdelke domače obrti ter domače dobrote . Organizator dogodka je bil Turistični informacijski center Šentjur in kot je dejala vodja centra Alenka Testaniere, je namen sejma predvsem oživitev dogajanja v starem trškem jedru v predprazničnem času kot tudi spodbuditi prodajo lokalno pridelanih izdelkov in družabna srečanja v lokalnem okolju.

miklavzev_sejem_sentjur_2

V času sejma je bil možen brezplačen ogled muzejskih zbirk v Zgornjem trgu: Ipavčeva hiša, Muzej Zakladi Rifnika v Šentjurju in Spominska soba New Swing Quarteta – Pesem Južne železnice, po katerih so organizirali tudi javna vodstva. Skozi Spominsko sobo New Swing Quarteta je obiskovalce popeljal član kvarteta Marjan Petan.

miklavzev_sejem_sentjur_3

Miklavžev sejem je tako ponovno popestril dogajanje v Zgornjem trgu in predstavlja uvod v praznično dogajanje v Šentjurju.

Vabljeni k ogledu fotogalerije (klik!), v video prispevku pa si lahko ogledate, kaj je o dogajanju na Miklavževem sejmu povedala vodja TIC Šentjur Alenka Testaniere.

Teja P.