Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni novoletni Koncert šmarskih godbenikov (foto/video)


koncert_smarskih_godbenikov (1) Že tradicionalno je 26. december v Šmarju pri Jelšah namenjen koncertu šmarske godbe na pihala. Tako je bilo tudi letos. So se pa člani Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah odločili, da bodo letos pripravili kar dva koncerta, in sicer v petek, 26. decembra, in ponovitev v soboto, 27. decembra.

 

V iztekajočem letu se je v šmarski godbi na pihala marsikaj spremenilo. V začetku leta so se učili godbeniškega korakanja in se udeležili številnih prireditev v Šmarju in okolici, dobili so nove rdeče uniforme, rdeče kravate in črne srajce, proti koncu leta pa so uradno postali Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah, katerega novoizvoljena predsednica je postala ga. Greta Stiplošek Pajk.

koncert_smarskih_godbenikov (2)

Na samem koncertu so godbeniki izvedli številne znane skladbe. Izbrali so repertoar, ki je zadovoljil vse občinstvo – zaigrali so nekaj narodnozabavnih, nekaj dalmatinskih ter slovenskih in tujih zabavnih skladb. Kot gostje so se jim na odru pridružile Ana Ferme ob klavirski spremljavi Kaje Bicskey in vokalna skupina Libertas iz Zibike. Skoraj 300 obiskovalcev je na koncertu vidno uživalo.

v/t/f: Dejan Hribernik

dotik-zdravja1