Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrodelni koncert Otroci za otroke v Podčetrtku (foto, video)


DSC08610Pretekli četrtek se je ob 18. uri v večnamenski športni dvorani Podčetrtek pričel dobrodelni koncert z naslovom Otroci za otroke. Kot leta poprej, so bili glavni nastopajoči učenci OŠ Podčetrtek in podružnice Pristava pri Mestinju, svoje pečate pa so to leto pustili tudi gostje Folklorna skupina Košuta, ansambel Stanka Fajsa in Tanja Žagar.

Tudi tokrat je bila dvorana polna obiskovalcev, ki so z navdušenjem spremljali program, se veselili vsakega nastopa svojega otroka in tudi srčno podprli dobrodelnost dogodka.

Učenci so se predstavili v različnih točkah. Tako so obiskovalci lahko uživali ob poslušanju zborovskega petja in  solističnih nastopov ter si ogledali plesne nastope devetošolcev. Mnogim je zastal dih tekom točke akrobatske skupine, ki je vsebovala tako stoje, prevale, kolesa kot tudi preskakovanje najmlajših članov.

lavno presenečenje večera je nedvomno bila prikupna in energična rdečelaska Tanja Žagar, katere mama je svoj čas prav tako bila učenka na OŠ Podčetrtek. »Zakaj ste tako daleč, dragi otroci?« je že na začetku povprašala množico učencev, ki so posedali v zatemnjenem stranskem delu dvorane in jih povabila pred oder. Malčki so navdušeni pritekli do nje, jo objemali, se smejali in na koncu tudi skupaj zapeli. Nedvomno predstava, ob kateri nihče ni ostal resen in čeravno morda ni poznal komadov, je kljub temu zaplesal.

Med tem ko se je v spodnjem delu dvorane odvijal koncert, pa so na zgornjem delu pri vhodu organizatorji pripravili Prodajni bazar izdelkov učencev in otrok vrtca. Mize so bile obložene z najrazličnejšimi predmeti, z nakupom le-teh pa so kupci prispevali k šolskemu skladu. Slednji pomaga otrokom, katerih starši se spopadajo s finančno stisko in jim omogočajo udeležbo mnogih šolskih ekskurzij in Šol v naravi.

IMAG1054

»Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim storil kaj dobrega« je znan citat Jeana de la Bruyera. Nedvomno se z njim lahko strinjamo vsi. V tem primeru ni lepšega, kot da se zaveš, da si z majhno pozornostjo pomagal otrokom, jim omogočil boljši jutri in na njihove obraze narisal nasmeh.  Skupaj lahko naredimo ta svet še lepši.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije.

Kristina Strašek

polsi-godba-smarje-klik