Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski učenci ustvarjali na temo poguma in svobode (video)


V torek, 25. novembra, so se zaključili Ipavčevi kulturni dnevi 2014 s predstavitvijo literarnih, filmskih in likovnih del učencev osnovnih šol občin Šentjur ter Dobje. Letošnji kulturni dnevi so bili posvečeni slovenskemu častniku in pesniku Franju Malgaju. Učenci so s pomočjo svojih mentorjev ustvarili zanimiv in ustvarjalen kulturni program na temo poguma in svobode, saj sta ravno to vrednoti, ki Malgaja še posebej poosebljata.

Prireditev je pripravila Osnovna šola Franja Malgaja Šentjur v sodelovanju z ostalimi osnovnimi šolami. V programu so nastopili učenci posameznih šol, ki so na odru recitirali svoje pesmi in krajša literarna dela, na platnu pa smo lahko videli njihove likovne in filmske izdelke. Dogodek je nastal kot rezultat treh natečajev, izdelki pa so nato nastajali pod vodstvom mentorjev in mentoric vseh sodelujočih osnovnih šol. Z literarnim, likovnim in filmskim programom so se tako predstavili učenci OŠ Blaža Kocena Ponikva, OŠ Dobje, OŠ Dramlje, OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Slivnica pri Celju.

Učenci so na svojevrsten način upodabljali, pisali in razmišljali o pogumu in svobodi. Kot je povedala Simona Fridl, mentorica na OŠ Franja Malgaja, so jim skušali približati ta del zgodovine in Malgajev čas, saj jim je ta še vedno premalo poznan. Zelo blizu pa sta jim temi pogum in svoboda, kar se je odražalo v raznolikosti samih izdelkov. Za učence je med drugim pogumen tisti, ki se zoperstavi vsem težavam, tisti, ki se javi pred učiteljem, ki se ga vsi bojijo in tisti, ki ga ni strah biti drugačen. Takšna dela pričajo, da bi se starejši lahko od mlajših še veliko naučili.

 

Učenci OŠ Franja Malgaja so na izbrano temo pripravili tudi zanimiv glasbeni nastop, ki si ga lahko ogledate v video posnetku.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije (klik!).

Teja P.

polsi-wellness-klik