PP Rogaška Slatina: 25. 11. 2014

25. 11. 2014 10:22

Delovna nesreča

Rogaška Slatina, 19.11.2014

Policisti PP Rogaška so bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju Droga Kolinska d.d., Rogaški vrelci. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je delavec splezal po lestvi na višino 3 metre, takrat pa se mu je lestev spodnesla in je padel na tla. Delavec je utrpel hude telesne poškodbe. Policisti so ugotovili, da je tuja krivda izključena in so podali poročilo na ODT.

Poškodovanje tuje stvari

Rogaška Slatina, 22.11.2014

Policisti so bili obveščeni, da je neznana oseba razbila okno na lokalu KATI BAR, na Ulici XIV. divizije  v Rogaški Slatini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči pri vhodu v lokal KATI BAR vzel večji pepelnik  ter ga vrgel v šipo lokala, ki se je razbila.

Policisti bodo po zbranih obvestilih zoper storilca podali KO na ODT.

Pogrešate telefon

Na PP Rogaška Slatina hranijo 2 mobilna telefona (znamke NOKIA N8 in SONY Xperia), katerih lastništvo ni poznano.

Policisti pozivajo morebitne lastnike, da, v kolikor prepoznajo svoj telefon na spodnji sliki, se naj zglasijo na policijski postaji, s sabo pa naj prinesejo tudi dokazilo o lastništvu.

 

Ilegalni prehod državne meje

Policisti PP Rogaška Slatina so imeli 22. 11. 2014  v postopku državljana Makedonije, ki je ilegalno prestopil državno mejo. V postopku so ugotovili, da ima do leta 2017 prepoved vstopa v schengensko območje. Ker je vložil prošnjo za mednarodno zaščito, je bil nastanjen v Center za tujce.

Zasežen osebni avtomobil

Rogaška Slatina, 23.11.2014

Policisti so v popoldanskem času kontrolirali voznika osebnega avtomobila ki je vozil pod vplivom alkohola. V postopku so ugotovili, da prav tako vozi v času prepovedi, saj mu je bilo s strani sodišča izrečena stranska sankcija prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju R Slovenije. Policisti so mu vozilo zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na OS Celje.

22. 11. 2014 so policisti PP Rogaška Slatina kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je znašal 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izrekli prepoved nadaljnje vožnje na podlagi drugega odstavka 113.a člena Zakona o prekrških.

Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na OS Celje.

 

 

                                                                    Gorazd Smrečnik

                                                                    Pomočnik komandirja PP Rogaška slatina

                                                                    policijski inšpektor I

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X