Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Orientalska plesna predstava Rajska dekleta v Šmarju (foto, video)


Minulo nedeljo so si obiskovalci šmarskega Kulturnega doma lahko ogledali plesno predstavo orientalskega tipa Rajska dekleta, ki so jo pripravila dekleta plesne skupine Sayyidah. 

Zgodba, ki govori o rajskih dekletih, ki se pripravljajo na sultanov izbor nove žene. Vse se, ko končno pride do tega, borijo za njegovo naklonjenost na takšen in drugačen način – s plesom, oblekami, prijaznimi nasmehi in nevarnimi zarotami. Vse se srečno konča še preden sultan izbere novo mladenko, ki jo bo vzel za ženo.

Avtorica in režiserka plesne predstave je Tanja Kastelic, v njej pa so kot rajska dekleta nastopile: Brigita Žaler, Judita Methans Šarlah, Elena Zupanc, Mojca Obrovnik, Mojca Šošterič, Erika Senica, Tina Lednik, Bojana del Fabro, Barbara Vreže, Patricija Salobir, Cvetka Golec, Silvana Nikolovska, Helena Šolinc, Kaja Vodeb, Mateja Oblak, Barbara Suša, Tara Mušić in Neža Bojovič kot plesalka flamenca. Vlogo sultana je imel Peter Salobir, v vlogi vedeževalke pa se je predstavila Karmen Škratek. Pevka Mateja Bobek in tolkalec Andrej Hrvatin pa sta poskrbela za glasbo v živo.

Nekaj plesnih točk iz predstave si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Več fotografij si lahko ogledate v bogati fotogaleriji.

t/f/v: ŠR

 

polsi-wellness-klik