Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med 100 najbogatejšimi Slovenci za leto 2014 z območja KiO le še Jager


Na letošnji lestvici revije Manager sta nova najbogatejša Slovenca Iza in Samo Login s 617,2 milijona evrov vrednim premoženjem. Zakonca Login, ustanovitelja razvijalca mobilnih aplikacij Outfit7, sta po treh letih na drugo mesto izrinila prvega moža Studia Moderna , Sandija Češka. Z lestvice 100 najbogatejših Slovencev je zdrsnil (lani na 89. mesto uvrščeni) Iztok Špan, z našega območja pa 20. mesto letos “zaseda” lastnik trgovskega podjetja Jagros, Franc Jager.

Franc Jager je v lanskem letu na lestvici revije Manager s 35,6 milijoni evrov vrednim premoženjem zasedal zavidljivo 17. mesto. Letos je njegovo premoženje ocenjeno na 47,1 milijona evrov, kar je kar 11,5 milijona več kot lani in ga (tudi zavoljo dejstva, da je letošnji seštevek vrednosti premoženja 100 najbogatejših Slovencev rekordno, skoraj 4,5 milijarde evrov) uvršča tri mesta nižje od lanskega, na 20. Letošnja ocena Jagrovega premoženja med drugim potrjuje kontinuiteto rasti prihodkov, ki naj bi v povprečju naraščali vsaj za 10 % letno. 

Sicer pa družinsko podjetje Jagros v svojih 32 poslovalnicah zaposluje skoraj 400 ljudi (za primerjavo: še lani jih je bilo v 26 poslovalnicah zaposlenih 315). Uspešen podjetnik, Franc Jager, pa tudi na lestvici 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja za preteklo leto zaseda prvo mesto. 

Kozjansko in Obsotelje tako na lestvici zastopa le še Jager, še lani na 89. mesto uvrščeni lastnik in direktor podjetja Tajfun Iztok Špan, je letos ostal brez uvrstitve med 100 najbogatejših Slovencev.

* na fotografiji Franc Jager